Hazudnék ha azt mondanám, ez egy egyemberes burger, minimum ketten kelletek majd, hogy elbírjatok vele.

Ráadásul, ha vendégeket vársz, a legjobb választás nyáron ez a különleges camembert burger!
Én áthívtam a barátaimat, hogy besegítsenek a mennyei burgerek elfogyasztásában. Ti is tegyetek így, és ragadjatok meg minden alkalmat, hogy a barátaitokkal töltsétek ezt a forró nyarat!

Hozzávalók 2 db camembert burgerhez:

Hamburger húshoz:

  • 300 g darált marhahús
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 közepes fej reszelt lilahagyma
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál worcestershire szósz
  • 1 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál olaj a sütéshez
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

A “buci”-hoz:

  • 4x300 g camembert sajt
  • 3 db közepes paradicsom
  • 5 dkg cheddar sajt
  • egy kevés uborka
  • fanyárs

A panírhoz:

  • 4 db tojás
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet só

A sütéshez:

  • 3-4 dl napraforgóolaj

A hamburgerhús elkészítése:

  1. Rakjuk keverőtálba a marhahúst, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, a lilahagymát, üssük hozzá a tojássárgáját és ízesítsük worcestershire szósszal, dijoni mustárral, ketchup-pal, sóval és borssal.
    Gyúrjuk össze alaposan, majd osszuk kétfelé.
    Formázzunk belőle 1 centiméter vastag korongokat és sütésig tartsuk hűtőben.

  1. Ha otthon készítjük, forró serpenyőben, kevés étolajjal, hirtelen süssük mindkét oldalát 1.5 percig, majd alufóliával lefedve a legkisebb lángon süssük még mindkét oldalát körülbelül 3-4 percig.

A burger összeállítása:

  1. Mossuk meg a paradicsomot és az uborkát és vágjunk a paradicsomból fél centiméteres, az uborkából pedig egy kicsivel vékonyabb szeleteket. Szeleteljünk cheddar sajtot, majd kezdjük el panírozni a burger buciját képező camembert sajtokat.

  1. Üssük tálba a tojásokat, adjunk hozzá sót és verjük fel, majd magunknak megszokott módon rakjuk megfelelő tálba a lisztet és a zsemlemorzsát.

  1. Alaposan forgassuk meg lisztben az első camembert sajtot, mártsuk meg jól a felvert tojásban, majd forgassuk meg a zsemlemorzsában.
    Ezt még egyszer ismételjük meg úgy, hogy belemártjuk a tojásba, majd újra a morzsába.
     
  2. Ezt végezzük még el a maradék három camembert sajttal és amint készen vagyunk, süssük ki forró olajban, mindkét oldalát körülbelül 1 percig.
    Amikor a sajt már aranybarna, akkor lesz tökéletes. Ha szabadban készítjük a burgereket, ne panírozzuk a camembert sajtot, csak grillezzük meg a hússal együtt!
     
  3. A képen látható módon állítsuk össze a burgert. Az alap egy forró camembert sajt, rákerül egy szelet paradicsom, egy szelet cheddar sajt, majd jöhet a hús, arra még egy réteg cheddar sajt és pár szelet uborka.
    A teteje is természetesen egy szép nagy camembert sajt, a végén pedig az egészet szúrjuk át egy hurkapálcával. 

Jó étvágyat kívánok :)