Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Házi Club szendvics avokádóval és édesburgonya hasábbal

Ha jellemeznem kéne ezt a szendvicset, csak az a – sokak által használt, és talán kicsit valóban klisé kifejezés jutna eszembe – miszerint, ez a szendvics, több mint egy szendvics.

Számomra az avokádó puhasága és lenyűgözően selymes ízhatása teszi teljessé minden alkalommal ezt a szendvicset.

Tessék vigyázni, így a nyár előtt, ugyanis ha belelendül az ember, félő, hogy nem fogja tudni abbahagyni!

Azért ne felejtsétek el, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése!

Ez az energiában gazdag étel pedig biztosan legalább annyira felpörget majd benneteket is, mint amennyi erőt nekem ad reggelente.

És ne aggódjatok, egy ilyen szendvics reggelire, még nem fogja tönkretenni a fantasztikus nyári alakotokat, melyen hónapok óta dolgoztok!

A serpenyőben készülő szendvicseknek egyébként a vajon és olívaolajon való sütés az alapja. Az így sütött kenyérszeletek kívül ropogósra pirulnak, sokkal ízletesebbé válnak, a kenyér belső része pedig olyan puha lesz, mintha éppen csak egy pár perce vettétek volna ki a forró kemencéből.

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 szelet barna házikenyér
  • ½ érett avokádó
  • 5 dkg érlelt füstölt sonka
  • 2 db tojás
  • 3 dkg cheddar sajt
  • 1 db paradicsom
  • ¼ sárga kaliforniai paprika
  • pesztó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj

Az édesburgonya hozzávalói 2 főre:

  • 1 db édesburgonya
  • olívaolaj

Az édesburgonya elkészítése:

  1. Mossuk meg az édesburgonyákat és szeleteljük hasábokra, majd rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe.
  2. Locsoljuk meg olívaolajjal és 185 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre 35 perc alatt. Én a sütés felénél át szoktam forgatni, mert nagyon szeretem, ha minden oldala megpirul.

A szendvics elkészítése:

  1. Készítsünk tükörtojást a tojásokból egy kevés olajon és rakjuk félre kihűlni.
  2. Szeleteljük fel a cheddar sajtot és a paradicsomot, csíkozzuk fel a kaliforniai paprikát és kezdjük el összeállítani a szendvicset.
  3. Kenjük meg a kenyérszeleteket pesztóval és az egyik szeletre kezdjük el halmozni a hozzávalókat.
  4. Először a sonkát helyezzük a szendvicsbe, folytassuk a paradicsommal, az avokádóval, a paprika szeletekkel és a cheddar sajttal zárjuk.
  5. Helyezzük a tetejére a tükörtojást és fedjük be a kenyérszelet másik felével.
    Szúrjuk át egy hosszú bambusznyárssal (vagy akár egy hurkapálcával/fogvájóval) és rakjuk félre.
  6. Melegítsük fel a vajat és az olívaolajat egy serpenyőben és rakjuk bele a szendvicseket. Közepes lángon süssük három percig az egyik oldalát majd fordítsuk meg a következő módon: lapátkanállal nyúljunk be a szendvics alá, húzzuk ki a bambusznyársat és a kezünkkel a szendvics tetejét lenyomva, fordítsuk át. Szúrjuk vissza a bambuszt és süssük újabb három percig. 

Nem kell megijedni attól, hogy ennyire nagyon egyszerű, a lényeg, hogy figyeljünk a szép szeletelésre és bőségesen kenjük meg a kenyereket pesztóval, a jó tapadás végett. 

Én miközben sütöttem a szendvicseket, lefedtem a serpenyőt egy nagyobb fémfóliával, a keletkezett hő a fólia alatt maradt, így a szendvics belsejében szépen megolvadt a sajt.

Tálaljuk a frissen kisült édesburgonyával, és ha szeretjük a tejfölt, készítsünk hozzá ínycsiklandó fokhagymás mártogatóst.

Jó étvágyat kívánok! :)

 

0 Tovább

Roston sült tarja párolt kelbimbóval és édes steakburgonyával

Ezúttal az egyik kedvenc főételem receptjét osztom meg veletek.
Egy igazi vagány étel, intenzív ízekkel. Imádni fogjátok!
Abszolút tej-, tojás- és gluténmentes étel, így hát mindenkinek ajánlom!

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg sertéstarja (4db 15dkg-os szelet)
  • 1 kg édesburgonya
  • 40 dkg kelbimbó
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • só és bors
  • olívaolaj

 A pác hozzávalói:

  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál étolaj
  • só és bors

Elkészítés:

  1. Rakjuk tálba az olajat, a paprikát, a sót, a borsot és reszeljük bele a fokhagymát, majd keverjük alaposan össze.
     
  2. Alaposan forgassuk meg a lazán kiklopfolt húsokat a pácban, és ha van időnk, hagyjuk benne minimum egy éjszakát a hűtőben.
    Ha nem tudjuk egy éjszakát pihentetni, a minimum pácidő két óra, és ez idő alatt nem szükséges hűtőbe tenni.
     
  3. Tisztítsuk meg a kelbimbót és mossuk meg az édesburgonyát.
    Az édesburgonyát szeljük nagyobb cikkekre és rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg tetszés szerint olívaolajjal és sózzuk meg alaposan.
     
  4. Rakjuk az előmelegített, 185 °C-os sütőbe, és süssük készre 40 perc alatt. Én átforgattam egyszer a burgonya cikkeket, mert szeretem ha minden oldala jól meg van pirítva.
     
  5. A megtisztított kelbimbót rakjuk egy tepsibe vagy jénaiba, öntsünk alá 1 dl vizet és sózzuk meg.
     
  6. Serpenyőben hevítsünk olajat és süssük meg a bepácolt tarjaszeletek mindkét oldalát, az egész gerezd fokhagymákkal együtt, egyenként két-két perces sütési idővel számolva.
     
  7. Miután készen vagyunk, rakjuk a hússzeleteket a kelbimbók tetejére és alufóliával lefedve tegyük a sütőbe.
    185 °C-on 30 perc alatt süssük készre.

Tálaljuk ízlés szerint az édesburgonyával és kelbimbóval.

Jó étvágyat kívánok! :)

0 Tovább

Roberto konyhája

blogavatar

Gyertek velem egy kalandos utazásra a könnyed ízek világába, ahol a mesteri fortélyok és különleges finomságok nem elérhetetlenek többé. Fedezzük fel együtt a gasztro világ színe javát! :)

Utolsó kommentek