Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Citromkrémes - kesudiós csokis muffin

Mindig is nagy kedvenceim voltak a cupcake-ek, hiszen nagyon sok féle képpen elkészíthetőek. Elsőre furcsa párosításnak tűnhet a sós kesudió és az édes citromkrém, de higgyetek nekem, az egész család odáig lesz érte.

Az sem baj, ha nagy mennyiségben készíted el, hiszen a siker garantált, és biztos vagyok benne, hogy nem fog belőle maradni.

A muffin hozzávalói 12 db-hoz:
 

  • 4 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor (nagyjából 2 evőkanál)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 3 dkg pirított sós kesudió

A krém hozzávalói:
 

  • 200 ml habtejszín
  • 250 g mascarpone
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 citrom reszelt héja és a felének leve

A muffin elkészítése:
 

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra – villanysütőnél használjunk légkeverés funkciót.
     
  2. Üssük tálba a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot és gépi habverővel keverjük habosra, a legmagasabb fokozaton, körülbelül 2 percig.
     
  3. Ha ezzel végeztünk, szitáljuk hozzá a lisztet a kakaóporral és a sütőporral, majd adjunk hozzá egy csipet sót.
     
  4. A robotgéppel jól dolgozzuk össze, majd adagoljuk 12 felé a muffin papírral bélelt tepsibe.
     
  5. Az előmelegített sütőben süssük 18 percig és miután elkészült hagyjuk teljesen kihűlni.

A krém elkészítése:
 

  1. Verjük kemény habbá a tejszínt, majd adjuk hozzá a mascarpone-t, a porcukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd alaposan dolgozzuk össze robotgép segítségével.
     
  2. Ha elkészültünk, töltsük habzsákba és nyomjunk nagy puffokat a kihűlt muffinok tetejére.

Díszítsük a pirított kesudióval és hűtsük le hűtőben, vagy fogyasszuk azonnal.

Jó étvágyat kívánok :)

0 Tovább

Ferrero Cupcake

cupcake ferrero mogyorós muffin édesség desszert süti csokoládé sütemény

Puha, mogyorós tészta és selymes tejcsokoládé krém, mennyei Ferrero golyóval koronázva. Ugye, milyen mesésen hangzik? Hát még az íze ;)
Készítsük el együtt az évszak legmenőbb sütijét, amivel bármilyen alkalomból örömünnepet varázsolhatunk!

A tészta hozzávalói:

  • 24 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 3  csapott teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 8 dkg puha vaj
  • 240 ml tej
  • 2 tojás
  • 5 dkg sótlan mogyoró durvára törve

A tészta elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet légkeverésre. Béleljük ki papírral a muffintepsit.

2. Tegyük a lisztet, a cukrot, a mogyorót, a sütőport, a sót és a puha vajat egy nagy tálba és keverjük jól össze. 

3. Keverjük össze a tejet és a tojást egy külön tálban, adjuk az egészet a lisztes keverékhez és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával.

4. Süssük 20 percig 175 fokon, ha van rá mód légkeverésen, gázsütőben pedig 180 fokon.

A krém és a díszítés hozzávalói:

  • 250 g mascarpone sajt
  • 200 g tejcsokoládé
  • 3 dkg vaj (egy púpos teáskanál)
  • 12 db Ferrero golyó

A krém és a díszítés elkészítése:

1. Nagyobb méretű tálban, gőz felett olvasszuk meg a vajat. Tördeljük bele a tejcsokoládét és folyamatosan kevergetve olvasszuk bele.

2. Vegyük le a tűzről és kevergetve hűtsük 5 percet. Keverjük bele alaposan a mascarpone sajtot, majd töltsük habzsákba és nyomjuk a kihűlt muffinok tetejére.

3. Díszítsük Ferrero golyókkal. Hűtsük hűtőben 30 percet és fogyasszuk örömmel.

Jó étvágyat kívánok :)

0 Tovább

Roberto konyhája

blogavatar

Gyertek velem egy kalandos utazásra a könnyed ízek világába, ahol a mesteri fortélyok és különleges finomságok nem elérhetetlenek többé. Fedezzük fel együtt a gasztro világ színe javát! :)

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek