Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Házi Club szendvics avokádóval és édesburgonya hasábbal

Ha jellemeznem kéne ezt a szendvicset, csak az a – sokak által használt, és talán kicsit valóban klisé kifejezés jutna eszembe – miszerint, ez a szendvics, több mint egy szendvics.

Számomra az avokádó puhasága és lenyűgözően selymes ízhatása teszi teljessé minden alkalommal ezt a szendvicset.

Tessék vigyázni, így a nyár előtt, ugyanis ha belelendül az ember, félő, hogy nem fogja tudni abbahagyni!

Azért ne felejtsétek el, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése!

Ez az energiában gazdag étel pedig biztosan legalább annyira felpörget majd benneteket is, mint amennyi erőt nekem ad reggelente.

És ne aggódjatok, egy ilyen szendvics reggelire, még nem fogja tönkretenni a fantasztikus nyári alakotokat, melyen hónapok óta dolgoztok!

A serpenyőben készülő szendvicseknek egyébként a vajon és olívaolajon való sütés az alapja. Az így sütött kenyérszeletek kívül ropogósra pirulnak, sokkal ízletesebbé válnak, a kenyér belső része pedig olyan puha lesz, mintha éppen csak egy pár perce vettétek volna ki a forró kemencéből.

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 szelet barna házikenyér
  • ½ érett avokádó
  • 5 dkg érlelt füstölt sonka
  • 2 db tojás
  • 3 dkg cheddar sajt
  • 1 db paradicsom
  • ¼ sárga kaliforniai paprika
  • pesztó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj

Az édesburgonya hozzávalói 2 főre:

  • 1 db édesburgonya
  • olívaolaj

Az édesburgonya elkészítése:

  1. Mossuk meg az édesburgonyákat és szeleteljük hasábokra, majd rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe.
  2. Locsoljuk meg olívaolajjal és 185 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre 35 perc alatt. Én a sütés felénél át szoktam forgatni, mert nagyon szeretem, ha minden oldala megpirul.

A szendvics elkészítése:

  1. Készítsünk tükörtojást a tojásokból egy kevés olajon és rakjuk félre kihűlni.
  2. Szeleteljük fel a cheddar sajtot és a paradicsomot, csíkozzuk fel a kaliforniai paprikát és kezdjük el összeállítani a szendvicset.
  3. Kenjük meg a kenyérszeleteket pesztóval és az egyik szeletre kezdjük el halmozni a hozzávalókat.
  4. Először a sonkát helyezzük a szendvicsbe, folytassuk a paradicsommal, az avokádóval, a paprika szeletekkel és a cheddar sajttal zárjuk.
  5. Helyezzük a tetejére a tükörtojást és fedjük be a kenyérszelet másik felével.
    Szúrjuk át egy hosszú bambusznyárssal (vagy akár egy hurkapálcával/fogvájóval) és rakjuk félre.
  6. Melegítsük fel a vajat és az olívaolajat egy serpenyőben és rakjuk bele a szendvicseket. Közepes lángon süssük három percig az egyik oldalát majd fordítsuk meg a következő módon: lapátkanállal nyúljunk be a szendvics alá, húzzuk ki a bambusznyársat és a kezünkkel a szendvics tetejét lenyomva, fordítsuk át. Szúrjuk vissza a bambuszt és süssük újabb három percig. 

Nem kell megijedni attól, hogy ennyire nagyon egyszerű, a lényeg, hogy figyeljünk a szép szeletelésre és bőségesen kenjük meg a kenyereket pesztóval, a jó tapadás végett. 

Én miközben sütöttem a szendvicseket, lefedtem a serpenyőt egy nagyobb fémfóliával, a keletkezett hő a fólia alatt maradt, így a szendvics belsejében szépen megolvadt a sajt.

Tálaljuk a frissen kisült édesburgonyával, és ha szeretjük a tejfölt, készítsünk hozzá ínycsiklandó fokhagymás mártogatóst.

Jó étvágyat kívánok! :)

 

0 Tovább

Ropogós lazac pesztós pappardellével

Ritkán eszem halat, pedig tudom, hogy nagyon egészséges.
Amikor nagyobb bevásárlóközpontokban járok és látom a frissen jégre rakott lazacfilét, nem tudom otthagyni, úgy érzem, most jött el az a nap, amikor lazacot kell ennem.

Gyorsan elkészíthető és nem csak a tésztát ajánlom nektek köretként, lehet egy friss saláta is, amihez egy olívaolajos, mézes-fehérborecetes öntet kíválóan illik.

lazac  ropogós  pappardelle  pesztó  hal  vacsora vaj ebéd gyors egyszerű tészta olívaolaj citrom pasta villámgyors só

Hozzávaók 4 főre:
 

  • 50 dkg lazac
  • 2 dkg vaj
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg pappardelle tészta
  • 1 db citrom cikkekre szeletelve
  • 3 evőkanál frissen készített pesztó egy főnek, egy adag tésztára
  • só, bors


Elkészítés:
 

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Szeleteljük négy egyenlő részre a lazacfilét és mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk meg. Melegítsük fel az olívaolajat a vajjal együtt egy serpenyőben, majd amikor a vaj kicsit habzani kezd, azzal jelzi hogy sütésre kész.
     
  2. Bőrös felével rakjuk a szeletet a forró serpenyőbe és süssük két percet a forró olajban közepes lángon.
     
  3. Majd szedjük ki tepsire a szeleteket és rakjuk a 200 fokos sütőbe 10 percre.

    Villámgyors és egyszerű!
     

Főzzük ki a tésztát és rakjuk egy olívaolajjal felmelegített serpenyőbe a tűzhelyre, majd adjuk hozzá a pesztót és forgassuk át gyorsan.
Halmozzuk a tányérra és rakjunk a tetejére egy lazacszeletet. Frissen borsozhatjuk és adhatunk mellé citromot.

lazac  ropogós  pappardelle  pesztó  hal  vacsora vaj ebéd gyors egyszerű tészta olívaolaj citrom pasta villámgyors só

Jó étvágyat kívánok! :)

0 Tovább

Roberto konyhája

blogavatar

Gyertek velem egy kalandos utazásra a könnyed ízek világába, ahol a mesteri fortélyok és különleges finomságok nem elérhetetlenek többé. Fedezzük fel együtt a gasztro világ színe javát! :)

Utolsó kommentek