Ha imádjuk a muffinokat, ezt nem szabad kihagyni. Sok sok csoki és illatos reszelt narancshéj illata lengi majd be a konyhát miközben sül a sok muffin. Kalandra fel!

Tészta:

  • 24 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 3 csapott teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 8 dkg vaj
  • 240 ml hideg tej
  • 2 tojás
  • 1 db narancs reszelt héja

Krém:

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 5 dkg tejcsokoládé a díszítéshez

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet, légkeverés funkcióra.
  2. Béleljük ki papírral a muffin tepsit.
  3. Tegyük a lisztet, a reszelt narancshéjat, cukrot, sütőport, a sót és a vajat egy nagy tálba, majd keverjük jól össze. 
  4. Keverjük össze a tejet és a tojásokat külön tálban, adjuk az egészet a lisztes keverékhez és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával, süssük 20 percig.
  5. Míg a muffinok sülnek, elkészítjük rá a krémet. Gőz felett folyamatosan kevergetve, olvasszuk meg a vajban a csokoládét. Reszeljük bele a narancs héját és amikor fényes és krémes állagú, ne melegítsük tovább. Vegyük le a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni és rakjuk 10 percre a hűtőbe.
  6. Amikor a muffinok elkészültek és kihűltek, vegyük elő a krémet, majd keverjük fel alaposan (én picit vártam, hogy majdnem elérje a szobahőmérsékletet).
  7. Töltsük habzsákba és nyomjuk a muffinok tetejére. Kanállal is tökéletes, ha nincs habzsák. Díszítsük tejcsokoládé cikkekkel és fogyasszuk egészséggel.

Mindenkinek jó étvágyat kívánok!