Igazi különlegesség a burgerek körében, főleg ha ínyenc, halimádók vagytok.A citrusos avokádókrém és az almás répasaláta teszi ezt az ételt az idei nyár slágerévé!Én már grillezett lazaccal is kipróbáltam, azzal is finom, de nekem jobban bejött a tőkehal kissé semlegesebb íze.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg alaszkai tőkehalfilé (fagyasztott)
  • 4 db hamburgerbuci
  • 4 db tojás
  • 3 db tojás a panírozáshoz
  • 2 db avokádó
  • 1 db citrom
  • 1 db golden alma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 3 evőkanál almaborecetet
  • bors

Répasaláta elkészítése:

  1. Reszeljük le a répát, az almával együtt a legnagyobb lyukú reszelőn, sózzuk meg és adjunk hozzá 3 evőkanál almaborecetet. Keverjük össze alaposan és rakjuk hűtőbe a tálalásig.

Fishburger elkészítése:

  1. Kezdjük a hal kiolvasztásával, én egy tepsiben hagytam két óráig a konyha sarkában, amíg a többi hozzávalóval tüsténkedtem. 

  1. Pucoljuk meg az avokádókat, az egyiket szeleteljük fel, a másikat villával törjük össze. Ízesítsük egy csipet sóval és egy pár csepp citromlével, majd ezt is rakjuk hűtőbe a tálalásig.
     
  2. Vágjuk fel a paradicsomot és a citromot vékony szeletekre, ezek kerülnek majd a burgerbe.
     
  3. Panírozzuk be a halszeleteket, liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben, aztán 175 fokos olajban mindkét oldalát süssük aranybarnára.
     
  4. Állítsuk össze a burgert: vágjuk ketté a bucit, kenjük meg az avokádó krémmel és rakjunk rá 2 szelet avokádót, hogy Ti is érezhessétek azt a selymes ízélményt, amiért szükség van ebben a halburgerben az extra avokádóra. Helyezzük rá a halat, arra a citromot, majd jöhet a tükörtojás.
    Az egészet koronázzuk meg a paradicsomszeletekkel, arra pedig helyezzük el a buci tetejét és szúrjuk át a fanyárssal.
    Tálaljuk a lehűlt répasalátával és faljuk be gyorsan.

Jó étvágyat kívánok :)