Hús nélküli, könnyed nyári street food, amit most már otthon is elkészíthetsz.

Ha érezted már, hogy a nyári kánikulában nem kívánod a sok kaját, itt az idő, hogy kipróbáld ezt a zseniális receptet!

Amilyen könnyed a végeredmény, pontosan olyan egyszerű az elkészítése is.

Hajrá ;)

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 db nagyobb padlizsán
  • 2 db nagyobb golden alma
  • 4 db camembert sajt
  • 1 db paradicsom
  • 1 kanál méz
  • olívaolaj
  • bors
  • fanyárs

A panírhoz:

  • 4 db tojás
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet só

  1. Alaposan mossuk meg a padlizsánt, a paradicsomot és az almát.
    Vágjunk minden alapanyagot fél centiméteres szeletekre, így elő is készítettük a hozzávalók felét. Ezeket a zöldségeket megsüthetjük szabadban grillezve vagy otthon egy vastagabb aljú serpenyőben.
    Én az Ikeában vettem egy szögletes alakú, bordázott serpenyőt, melyet lassan három éve használok és a mai napig kifogástalan állapotban van.

  1. Mivel ez egy vega burger, kell hozzá camembert sajt, amit a szokásos módon duplán panírozzunk majd be. Fontos, hogy a sajtot hamarabb panírozzuk és süssük meg mint a zöldségeket, mert azt hosszabb ideig tudjuk melegen tartani.

  1. Üssük tálba a tojásokat, adjunk hozzá sót és verjük fel, majd magunknak megszokott módon rakjuk a megfelelő tálba a lisztet és a zsemlemorzsát.

  1. Alaposan forgassuk meg a lisztben az első camembert sajtot, mártsuk meg jól a felvert tojásban, majd forgassuk meg a zsemlemorzsában.
    Ezt még egyszer ismételjük meg úgy, hogy belemártjuk a tojásba, majd újra a morzsába.
     
  2. Ezt végezzük még el a maradék három camembert sajttal és amint készen vagyunk, süssük ki forró olajban, mindkét oldalát körülbelül 1 percig.
    Amikor a sajt már aranybarna, akkor lesz tökéletes. Ha szabadban készítjük a burgert, ne panírozzuk a camembert sajtot, csak grillezzük meg a zöldségekkel együtt!

  1. Forrósítsuk fel a serpenyőt és öntsünk bele körülbelül 6 evőkanál olívaolajat és süssük a padlizsánszeletek mindkét oldalát 3 percig, majd szedjük ki egy tányérra. Én szeretem ha picit szotyosabb a padlizsán, ezért általában meglocsolom még egy kis olajjal.

  1. Folytassuk az almakarikákkal, szintén öntsünk olívaolajat a forró serpenyőbe és mindkét oldalát süssük 3 percig, majd locsoljuk meg mézzel. Az utolsó egy percben rakjuk mellé a paradicsomot, amit szintén meg kell sütnünk.
     
  2. Rakjuk össze a burgert a képen látható sorrendben.
    Kezdjük két padlizsánszelettel, melyeket keresztbe rakunk és a kilógó széleit középre hajtjuk. Rakjunk rá egy szelet almát, arra mehet a sajt, majd egy újabb szelet alma.

A burger teteje szintén két padlizsánszelet keresztben egymásra rakva, de mielőtt a széleit középre hajtjuk, rakjunk közé egy szelet paradicsomot. Helyezzük a burger tetejére és szúrjuk át a fanyárssal.
Süssünk mellé édesburgonyát és tálaljuk frissen, mennyei kombináció!

Jó étvágyat kívánok :)