Olasz pizzát mindenkinek! Igazi olasz tészta recept, kiváló ízharmónia és innentől a feltéteket kedvedre változtathatod! Innentől ne rendelj pizzát, mert csak pár perc elkészíteni!

Tészta 2 db pizzához:

  • 300 ml víz
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 500 g liszt
  • 2,5 dkg élesztő (fél kocka)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só

Paradicsomszósz:

  • 1 doboz (240 g-os töltőtömegű) hámozott, kockázott paradicsomkonzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. oregánó
  • 1 tk. bazsalikom
  • 2 csipet só

Rakjuk a hozzávalókat turmix gépbe és alaposan daráljuk le!

Feltét 2 adag pizzához:

  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg prosciuttocrudo sonka
  • 1 kis üveg szardella
  • 10 dkg kecskesajt
  • 5 dkg baby spenót

A pizza elkészítés:

A kéz meleg vízben keverjük el a cukrot és az olívaolajat, morzsoljuk bele az élesztőt, majd hagyjuk felfutni 4-5 perc alatt. A lisztet és a sót szitáljuk nyújtó deszkára, formázzunk egy lyukat a liszt közepébe és öntsük bele a felfuttatott élesztőt. Egy villa segítségével keverjük át laza masszává, majd kézzel dagasszuk 10 percig sima tésztává. Rakjuk olívaolajjal kikent tálba, tetejét is kenjük meg és kelesszük szobahőmérsékleten egy órát.

A duplájára kelt tésztát, öntsük lisztezett deszkára és dolgozzuk át alaposan, hogy a levegő kinyomódjon belőle. Letakarva kelesszük negyed órát, osszuk ketté és gyúrjuk újra cipóformára a tésztákat. A lényeg, hogy sima legyen minden oldala a tésztagombócnak, ne maradjanak meg benne a hajtások nyomai, így lesz könnyű megformázni. Nyújtsuk ki a pizza tésztáinkat, rakjuk tepsire és kenjük meg a szószunkkal. Rakjuk rá a sonkát, szardellát, morzsoljuk a tetejére kecskesajtot és paradicsom szelet. Süssük 175 fokon 30 percet. Tálalásnál szórjuk meg a spenóttal.