Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Húsvéti zöldségleves

Hogy ne vesszen kárba a húsvéti sonka értékes főzőleve, az én javaslatom a következő: készítsünk egy könnyed tárkonyos zöldséglevest a főzőlé felhasználásával.

Az elkészítése igazán nem nehéz, és amikor a család már elég sonkát, tojást és kalácsot fogyasztott az ünnepek alatt, itt az ideje, hogy egy – a gyomor számára is kevésbé megterhelő – levessel folytassuk az otthon töltött napok étkezéseit.
Biztos vagyok benne, hogy az egész család hálás lesz egy ilyen üdítően friss levesért.

sárgarépa  leves  petrezselyemgyökér  burgonya  vöröshagyma  tárkony  fokhagyma  citrom  liszt  tejszín  só  bors  ebéd  vacsora

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2-2 szál sárga- és fehérrépa
  • 20 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál friss vagy 2 teáskanál szárított tárkony
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 liter átszűrt sonka főzőlé
  • bors

Elkészítés:

  1. A répákat és a burgonyákat tisztítsuk meg és daraboljuk 1x1 cm-es kockákra. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apró kockákra, majd az olívaolajon, a zúzott fokhagymával együtt, pirítsuk üvegesre.
    Adjuk hozzá a darabolt zöldségeket, az apróra vágott tárkonylevelet, a megmosott citrom reszelt héját, majd 4-5 percig gyakran kevergetve pirítsuk.
     
  2. Húzzuk le a tűzről, szórjuk rá a lisztet, majd alaposan keverjük össze. Öntsük fel a sonka főzőlevével, és helyezzük vissza a tűzhelyre.
     
  3. Lassú tűzön főzzük puhára a zöldségeket, ízesítsük borssal, ha szükséges, sóval is. Figyeljünk, hogy a leveshez adott sonkalé is sós.
    Amikor minden puhára főtt, húzzuk le a tűzről, keverjük bele a tejszínt és facsarjuk bele a citrom levét. Forrón tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok! :)

0 Tovább

Ünnepi csokoládétorta Húsvétra

Ez a torta a csokoládé szerelmeseinek hozza el igazán a húsvét ünnepi hangulatát.
Rengeteg csokival, a közepén vastag mascarpone krémmel és illatozó narancshéjjal csábítja a jóllakott vendégeket az asztal köré. Amiben biztos vagyok: senki nem fog ellenkezni!

húsvét  tojás  csokitorta  liszt  sütőpor  só  porcukor  kakaópor  narancs  citrom  étcsokoládé  tejcsokoládé  habtejszín  mascarpone  desszert  sütemény

Hozzávalók 16 szeletes tortához:

  • 8 tojás
  • 27 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 2,5 dl (cukrozatlan) habtejszín
  • 50 dkg mascarpone sajt

Elkészítés:

  1. A torta bevonásához szükséges krémhez egy kisebb lábasban melegítsük forróra a tejszínt, húzzuk le a tűzről, és szórjuk bele az apróra tört tej- és étcsokoládét. Hagyjuk dolgozni a meleg tejszínt, és pár perc elteltével egy habverővel alaposan keverjük össze. Szobahőmérsékleten gyakori kevergetés mellett hagyjuk kihűlni.
     
  2. A töltelékhez a mascarponét alaposan keverjük össze 3 dkg porcukorral, a citrom héjával és levével majd tegyük hűtőbe.
     
  3. A piskótához mérjük ki a lisztet, a kakaóporral együtt szitáljuk át, majd adjuk hozzá a sütőport. Válasszuk ketté a tojásokat, a sárgáját a porcukor háromnegyedével, a narancs reszelt héjával és levével habosítsuk fel.
     
  4. A fehérjét a maradék porcukorral és csipet sóval verjük kemény habbá és forgassuk óvatosan a felvert tojássárgájához. Több részletben adjuk hozzá a kakaóporos lisztet, és könnyed mozdulatokkal keverjük össze.
     
  5. Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt, 24 cm átmérőjű tortaformába, majd tegyük 175 °C-ra előmelegített sütőbe. Süssük kb. 35 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellőképpen megsült-e.
     
  6. A formából kivéve hagyjuk rácson kihűlni, majd vágjuk ketté középen, és az alsó lapot kenjük meg a mascarponés krémmel. Helyezzük rá a másik piskótalapot és fedjük be az egészet a csokoládés-tejszínes krémmel. Úgy oszlassuk el a krémet, hogy vastagon jusson a tetejére, de az oldalára is jusson bőségesen. Mintázzuk a tetejét egy kanál segítségével, úgy, hogy a kanál domború felével kis csúcsokat formázunk a csokikrémből.

Tipp: tálalásig tartsuk hűtőben, majd szeleteljük forró vízbe mártott késsel.

Jó étvágyat kívánok! :)

0 Tovább

Roberto konyhája

blogavatar

Gyertek velem egy kalandos utazásra a könnyed ízek világába, ahol a mesteri fortélyok és különleges finomságok nem elérhetetlenek többé. Fedezzük fel együtt a gasztro világ színe javát! :)

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek