Puha, mogyorós tészta és selymes tejcsokoládé krém, mennyei Ferrero golyóval koronázva. Ugye, milyen mesésen hangzik? Hát még az íze ;)
Készítsük el együtt az évszak legmenőbb sütijét, amivel bármilyen alkalomból örömünnepet varázsolhatunk!
A tészta hozzávalói:
- 24 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 8 dkg puha vaj
- 240 ml tej
- 2 tojás
- 5 dkg sótlan mogyoró durvára törve
A tészta elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet légkeverésre. Béleljük ki papírral a muffintepsit.
2. Tegyük a lisztet, a cukrot, a mogyorót, a sütőport, a sót és a puha vajat egy nagy tálba és keverjük jól össze.
3. Keverjük össze a tejet és a tojást egy külön tálban, adjuk az egészet a lisztes keverékhez és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával.
4. Süssük 20 percig 175 fokon, ha van rá mód légkeverésen, gázsütőben pedig 180 fokon.
A krém és a díszítés hozzávalói:
- 250 g mascarpone sajt
- 200 g tejcsokoládé
- 3 dkg vaj (egy púpos teáskanál)
- 12 db Ferrero golyó
A krém és a díszítés elkészítése:
1. Nagyobb méretű tálban, gőz felett olvasszuk meg a vajat. Tördeljük bele a tejcsokoládét és folyamatosan kevergetve olvasszuk bele.
2. Vegyük le a tűzről és kevergetve hűtsük 5 percet. Keverjük bele alaposan a mascarpone sajtot, majd töltsük habzsákba és nyomjuk a kihűlt muffinok tetejére.
3. Díszítsük Ferrero golyókkal. Hűtsük hűtőben 30 percet és fogyasszuk örömmel.
Jó étvágyat kívánok :)
Utolsó kommentek