Mindig is nagy kedvenceim voltak a cupcake-ek, hiszen nagyon sok féle képpen elkészíthetőek. Elsőre furcsa párosításnak tűnhet a sós kesudió és az édes citromkrém, de higgyetek nekem, az egész család odáig lesz érte.
Az sem baj, ha nagy mennyiségben készíted el, hiszen a siker garantált, és biztos vagyok benne, hogy nem fog belőle maradni.
A muffin hozzávalói 12 db-hoz:
- 4 db tojás
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 4 dkg kakaópor (nagyjából 2 evőkanál)
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 dkg vaj
- 1 csipet só
- 3 dkg pirított sós kesudió
A krém hozzávalói:
- 200 ml habtejszín
- 250 g mascarpone
- 1 evőkanál porcukor
- 1 citrom reszelt héja és a felének leve
A muffin elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra – villanysütőnél használjunk légkeverés funkciót.
- Üssük tálba a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot és gépi habverővel keverjük habosra, a legmagasabb fokozaton, körülbelül 2 percig.
- Ha ezzel végeztünk, szitáljuk hozzá a lisztet a kakaóporral és a sütőporral, majd adjunk hozzá egy csipet sót.
- A robotgéppel jól dolgozzuk össze, majd adagoljuk 12 felé a muffin papírral bélelt tepsibe.
- Az előmelegített sütőben süssük 18 percig és miután elkészült hagyjuk teljesen kihűlni.
A krém elkészítése:
- Verjük kemény habbá a tejszínt, majd adjuk hozzá a mascarpone-t, a porcukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd alaposan dolgozzuk össze robotgép segítségével.
- Ha elkészültünk, töltsük habzsákba és nyomjunk nagy puffokat a kihűlt muffinok tetejére.
Díszítsük a pirított kesudióval és hűtsük le hűtőben, vagy fogyasszuk azonnal.
Jó étvágyat kívánok :)
Utolsó kommentek