Szerintem nem vagyok egyedül a gondolattal, hogy lassan itt lehetne már a tavasz.
Rügyező fák, bokrok, csicsergő madarak és napsütés amire igazán vágyunk.
Szeretnék egy időre búcsút mondani a vastag télikabátnak és a bakancsnak.
Amikor belépünk márciusba, a remény, hogy magunk mögött hagyjuk a telet egyre erőteljesebb. De amíg mínuszok vannak odakint, a meleg lakás falain kívül, miután hazaértünk, szeretnénk még jobban felmelegedni.
Ez az egyszerű leves ebben fog segíteni és a tányérban kavargó zöldségek színei még közelebb repítik hozzánk a tavaszt.
Hozzávalók 4 főre:
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 20 dkg burgonya
- 20 dkg zöldborsó
- 1 fej póréhagyma
- 1 db tavaszi paprika
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
- Kezdjük a zöldségek megtisztításával és darabolásával. A hagymát vágjuk apró kockákra, a répát, a gyökeret és a burgonyát 1x1 cm kockákra.
- Az olajon pirítsuk üvegesre a hagymát a zúzott fokhagymával és adjuk hozzá a megtisztított zöldségeket és a zöldborsót. Ezután pirítsuk 4-5 percig közepes lángon, folyamatosan kevergetve.
- Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, sózzuk és borsozzuk majd öntsük fel vízzel és kezdjük el főzni a levest.
- Amikor a leves felforrt, rakjuk bele a rózsáira szedett karfiolt és főzzük puhára a többi zöldséggel együtt.
Jó étvágyat kívánok! :)
Utolsó kommentek