Tavaly nyáron készítettem először quiche-t, akkor szalonnával és póréhagymával ízesítettem.
Egy egész francia menüsort kellett összeállítanom és a sok kísérletezés közben nagyon megszerettem ezt a receptet, mivel tulajdonképpen bármiből el lehet készíteni, ha elengedjük a fantáziánkat.
Ami mindig fontos, hogy legyen a receptben tojás és krémes tejföl. A sajt és a hús már csak korona ezen a könnyed finomságon.
Légy akár vegetáriánus, akár húsimádó, kapcsold be a sütőt, és süss velem egy fenséges quiche-t!
A tészta hozzávalói:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 1 db tojássárgája
- kevés víz (5 cl)
A töltelék hozzávalói:
- 3 db kaliforniai paprika; sárga, piros és zöld
- 1 db közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg garnélarák
- 175 g 20%-os zsírtartalmú tejföl
- 5 dkg füstölt sajt
- 3 db tojás
- só és bors
A tészta elkészítése:
1. Készítsünk tésztát a lisztből, a vajból, a tojássárgájából és a vízből, egy kevés só hozzáadásával. Gyúrjuk alaposan cipóvá egy lisztezett deszkán és hagyjuk hűtőben pihenni 15 percet.
2. Vajazzunk ki egy 24 cm-es tortaformát, nyújtsuk formára a tésztát és igazítsuk a formába. Ügyeljünk a szélekre is, kissé lógjanak rá a forma szélére, hogy sütés közben ne hajoljanak vissza. Süssük 10 percig 175 fokos sütőben, majd vegyük ki, villával szurkáljuk meg és tegyük félre.
A töltelék elkészítése:
1. Pirítsuk meg az olajon az apró kockákra vágott kaliforniai paprikákat 5 perc alatt, adjuk hozzá a cikkekre vágott vöröshagymát és belereszelve a fokhagymát pároljuk még 5 percig.
2. Adjuk hozzá a kiolvasztott garnélákat és pároljuk készre az egészet 2 perc alatt. Rakjuk félre, hagyjuk langyosra hűlni, és közben rakjuk tálba a többi hozzávalót.
3. Verjük fel a tojásokat a megmaradt fehérjével, rakjuk bele a tejfölt és a reszelt sajtot. Keverjük hozzá a langyosra hűlt kaliforniai paprikákat, dolgozzuk alaposan össze és öntsük az elősütött tésztára. Süssük 35 perc alatt készre 175 fokon.
Jó étvágyat kívánok :)
Utolsó kommentek