Ezúttal az egyik kedvenc főételem receptjét osztom meg veletek.
Egy igazi vagány étel, intenzív ízekkel. Imádni fogjátok!
Abszolút tej-, tojás- és gluténmentes étel, így hát mindenkinek ajánlom!
Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg sertéstarja (4db 15dkg-os szelet)
- 1 kg édesburgonya
- 40 dkg kelbimbó
- 6-8 gerezd fokhagyma
- só és bors
- olívaolaj
A pác hozzávalói:
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál étolaj
- só és bors
Elkészítés:
- Rakjuk tálba az olajat, a paprikát, a sót, a borsot és reszeljük bele a fokhagymát, majd keverjük alaposan össze.
- Alaposan forgassuk meg a lazán kiklopfolt húsokat a pácban, és ha van időnk, hagyjuk benne minimum egy éjszakát a hűtőben.
Ha nem tudjuk egy éjszakát pihentetni, a minimum pácidő két óra, és ez idő alatt nem szükséges hűtőbe tenni.
- Tisztítsuk meg a kelbimbót és mossuk meg az édesburgonyát.
Az édesburgonyát szeljük nagyobb cikkekre és rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg tetszés szerint olívaolajjal és sózzuk meg alaposan.
- Rakjuk az előmelegített, 185 °C-os sütőbe, és süssük készre 40 perc alatt. Én átforgattam egyszer a burgonya cikkeket, mert szeretem ha minden oldala jól meg van pirítva.
- A megtisztított kelbimbót rakjuk egy tepsibe vagy jénaiba, öntsünk alá 1 dl vizet és sózzuk meg.
- Serpenyőben hevítsünk olajat és süssük meg a bepácolt tarjaszeletek mindkét oldalát, az egész gerezd fokhagymákkal együtt, egyenként két-két perces sütési idővel számolva.
- Miután készen vagyunk, rakjuk a hússzeleteket a kelbimbók tetejére és alufóliával lefedve tegyük a sütőbe.
185 °C-on 30 perc alatt süssük készre.
Tálaljuk ízlés szerint az édesburgonyával és kelbimbóval.
Jó étvágyat kívánok! :)
Utolsó kommentek