Szeretnéd te is új formában látni a padlizsánt és a cukkinit a tányérodon? Ebben a levesben felfedezheted, hogy nem csak salátában vagy roston sütve lehet elkészíteni.

Kellemesen felváltja a krumplit vagy a petrezselyemgyökeret a levesben és kicsit kizökkent a megszokott ízek világából. A darált marhahusival pedig igazán tartalmas lesz a levesünk. Nagy kedvenc a vendégeim körében, benne van a "topp 10-es kávézós leves" listában.

Ahogy most nektek is, a vendégeimnek is elkészítem a héten. A fotókat láthatod majd a https://www.facebook.com/robertokonyhaja/

Hozzávalók:

  • 50 dkg marha darált hús
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes cukkini
  • 1 közepes padlizsán
  • 1 db sárga húsú  kaliforniai paprika
  • 10 dkg bazsalikom
  • 1 szál sárgarépa
  • 1kis doboz 240 grammos töltőtömegű kockázott paradicsom
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 szál rozmaring
  • só és bors

Elkészítés:

Mossuk meg a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát, majd daraboljuk 1x1 cm-es kockákra. Hámozzuk meg a vörös- és fokhagymát, pucoljuk meg a répát. A répát szeleteljük fél karikákra.  A vöröshagymát aprítsuk kockákra és az olajon pirítsuk, majd adjuk hozzá a darált húst.

 Kevergetés közben aprítsuk durvára a bazsalikomot és szórjuk a darált húsra. Adjuk hozzá a rozmaringot szárastul és együtt pároljuk tovább az összezúzott fokhagymával. Megszórjuk az oregánóval és alaposan megkeverjük. Ekkor már a húsunk szaftos és várja, hogy hozzáadjuk a kockázott paradicsomot. A paradicsom majd lehűti az alapunkat, amit forraljunk újra, hogy hozzáadhassuk a zöldségeket.

 Kevés együttes párolás után felöntjük vízzel. Mikor felforrt, vegyük vissza a hőfokot, ízesítsük sóval, borssal. Kóstoljuk folyamatosan és ellenőrizzük, milyen állapotban vannak a zöldségek. Amikor minden puha, vegyük ki a rozmaring szárat és tálaljuk a levest.

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok! Látogassatok el a facebook oldalamra : https://www.facebook.com/robertokonyhaja/