Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tradícionális gulyásleves

A gulyáslevesről az jut eszembe, hogy ez az az étel, amelyet az év bármely szakaszában készíthetünk, mindig ugyanolyan jól esik.

Amikor a nyári melegben, vagy tavasszal a szabadban szeretnénk bográcsozni a tűz körül, barátainkkal vagy családunkkal az ötletelés nem lesz túl hosszú, hogy gulyáslevest készítsünk.
A közös főzéshez ez a legjobb választás.
A téli és őszi időszakban arra vágyunk, hogy felmelegítsen bennünket egy finom, meleg gulyásleves.
Tradícionális, finom, egy igazi magyar specialitás.

Ebben a hónapban 4 olyan recepttel készülök nektek, melyeket valamennyien ismertek, de ha még nem találtátok meg az "igazit", vagy még sosem készítettétek el egyedül, bízzatok bennem, és próbáljátok ki őket!

gulyásleves marhalábszár vöröshagyma fűszerpaprika fokhagyma paprika paradicsom kenyér erőspaprika sárgarépa petrezselyemgyökér petrezselyem burgonya zellergumó étolaj sertészsír fűszerkömény só bors babérlevél leves ebéd vacsora egytálétel

Hozzávalók 6 főre:
 

  • 60-70 dkg marhalábszár
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 20 dkg burgonya
  • fél zellergumó
  • 2 db tavaszi paprika
  • 3 db paradicsom
  • 3 teáskanál fűszerpaprika
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál étolaj vagy 2 evőkanál sertészsír
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 4 db babérlevél
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • őrölt bors
  • víz

Elkészítése:


1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk apró kockákra a hagymát, a répát és a petrezselyemgyökeret szeleteljük fél centiméteres karikákra, a tavaszi paprikát és a paradicsomot pedig aprítsuk 1x1 centiméteres kockákra. A burgonyát és a zellert vágjuk valamivel nagyobb, 1,5-2 centiméteres kockákra.

2. Alaposan mossuk meg a marhalábszárat és vágjuk 2x2 centiméteres kockákra.

3. Forró zsiradékban pirítsuk üvegesre a hagymát, húzzuk félre a tűzről és adjuk hozzá a fűszerpaprikát.
Öntsük fel 1,5-2 dl vízzel, majd folyamatos kevergetés mellett a vizet elforralva pirítsuk zsírjára a hagymát.
Dobjuk rá a paradicsomot és a tavaszi paprikát, majd nagy lángon
kevergetve pároljuk puhára.

4. Adjuk hozzá a marhalábszárat és folyamatosan kevergetve hagyjuk felforrni, majd közepes lángon főzzük körülbelül 50 percig. Fűszerezzük az őrölt köménnyel és a babérlevelekkel.

5. Amikor a hús már majdnem teljesen puha, reszeljük bele a fokhagymát és rakjuk a fazékba a többi zöldséget is.
Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a hozzávalókat és hagyjuk lassan felforrni.

6. Forrás után ízesítsük sóval és borssal, szórjuk meg friss petrezselyemmel és körülbelül 25-30 perc további főzés után már tálalhatjuk is a gőzölgő levest.

Ne felejtsünk el mellé hegyes erőspaprikát és friss kenyeret kínálni.

Jó étvágyat kívánok! ☺

0 Tovább

Házi Club szendvics avokádóval és édesburgonya hasábbal

Ha jellemeznem kéne ezt a szendvicset, csak az a – sokak által használt, és talán kicsit valóban klisé kifejezés jutna eszembe – miszerint, ez a szendvics, több mint egy szendvics.

Számomra az avokádó puhasága és lenyűgözően selymes ízhatása teszi teljessé minden alkalommal ezt a szendvicset.

Tessék vigyázni, így a nyár előtt, ugyanis ha belelendül az ember, félő, hogy nem fogja tudni abbahagyni!

Azért ne felejtsétek el, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése!

Ez az energiában gazdag étel pedig biztosan legalább annyira felpörget majd benneteket is, mint amennyi erőt nekem ad reggelente.

És ne aggódjatok, egy ilyen szendvics reggelire, még nem fogja tönkretenni a fantasztikus nyári alakotokat, melyen hónapok óta dolgoztok!

A serpenyőben készülő szendvicseknek egyébként a vajon és olívaolajon való sütés az alapja. Az így sütött kenyérszeletek kívül ropogósra pirulnak, sokkal ízletesebbé válnak, a kenyér belső része pedig olyan puha lesz, mintha éppen csak egy pár perce vettétek volna ki a forró kemencéből.

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 szelet barna házikenyér
  • ½ érett avokádó
  • 5 dkg érlelt füstölt sonka
  • 2 db tojás
  • 3 dkg cheddar sajt
  • 1 db paradicsom
  • ¼ sárga kaliforniai paprika
  • pesztó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj

Az édesburgonya hozzávalói 2 főre:

  • 1 db édesburgonya
  • olívaolaj

Az édesburgonya elkészítése:

  1. Mossuk meg az édesburgonyákat és szeleteljük hasábokra, majd rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe.
  2. Locsoljuk meg olívaolajjal és 185 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre 35 perc alatt. Én a sütés felénél át szoktam forgatni, mert nagyon szeretem, ha minden oldala megpirul.

A szendvics elkészítése:

  1. Készítsünk tükörtojást a tojásokból egy kevés olajon és rakjuk félre kihűlni.
  2. Szeleteljük fel a cheddar sajtot és a paradicsomot, csíkozzuk fel a kaliforniai paprikát és kezdjük el összeállítani a szendvicset.
  3. Kenjük meg a kenyérszeleteket pesztóval és az egyik szeletre kezdjük el halmozni a hozzávalókat.
  4. Először a sonkát helyezzük a szendvicsbe, folytassuk a paradicsommal, az avokádóval, a paprika szeletekkel és a cheddar sajttal zárjuk.
  5. Helyezzük a tetejére a tükörtojást és fedjük be a kenyérszelet másik felével.
    Szúrjuk át egy hosszú bambusznyárssal (vagy akár egy hurkapálcával/fogvájóval) és rakjuk félre.
  6. Melegítsük fel a vajat és az olívaolajat egy serpenyőben és rakjuk bele a szendvicseket. Közepes lángon süssük három percig az egyik oldalát majd fordítsuk meg a következő módon: lapátkanállal nyúljunk be a szendvics alá, húzzuk ki a bambusznyársat és a kezünkkel a szendvics tetejét lenyomva, fordítsuk át. Szúrjuk vissza a bambuszt és süssük újabb három percig. 

Nem kell megijedni attól, hogy ennyire nagyon egyszerű, a lényeg, hogy figyeljünk a szép szeletelésre és bőségesen kenjük meg a kenyereket pesztóval, a jó tapadás végett. 

Én miközben sütöttem a szendvicseket, lefedtem a serpenyőt egy nagyobb fémfóliával, a keletkezett hő a fólia alatt maradt, így a szendvics belsejében szépen megolvadt a sajt.

Tálaljuk a frissen kisült édesburgonyával, és ha szeretjük a tejfölt, készítsünk hozzá ínycsiklandó fokhagymás mártogatóst.

Jó étvágyat kívánok! :)

 

0 Tovább

Húsvéti zöldségleves

Hogy ne vesszen kárba a húsvéti sonka értékes főzőleve, az én javaslatom a következő: készítsünk egy könnyed tárkonyos zöldséglevest a főzőlé felhasználásával.

Az elkészítése igazán nem nehéz, és amikor a család már elég sonkát, tojást és kalácsot fogyasztott az ünnepek alatt, itt az ideje, hogy egy – a gyomor számára is kevésbé megterhelő – levessel folytassuk az otthon töltött napok étkezéseit.
Biztos vagyok benne, hogy az egész család hálás lesz egy ilyen üdítően friss levesért.

sárgarépa  leves  petrezselyemgyökér  burgonya  vöröshagyma  tárkony  fokhagyma  citrom  liszt  tejszín  só  bors  ebéd  vacsora

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2-2 szál sárga- és fehérrépa
  • 20 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál friss vagy 2 teáskanál szárított tárkony
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 liter átszűrt sonka főzőlé
  • bors

Elkészítés:

  1. A répákat és a burgonyákat tisztítsuk meg és daraboljuk 1x1 cm-es kockákra. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apró kockákra, majd az olívaolajon, a zúzott fokhagymával együtt, pirítsuk üvegesre.
    Adjuk hozzá a darabolt zöldségeket, az apróra vágott tárkonylevelet, a megmosott citrom reszelt héját, majd 4-5 percig gyakran kevergetve pirítsuk.
     
  2. Húzzuk le a tűzről, szórjuk rá a lisztet, majd alaposan keverjük össze. Öntsük fel a sonka főzőlevével, és helyezzük vissza a tűzhelyre.
     
  3. Lassú tűzön főzzük puhára a zöldségeket, ízesítsük borssal, ha szükséges, sóval is. Figyeljünk, hogy a leveshez adott sonkalé is sós.
    Amikor minden puhára főtt, húzzuk le a tűzről, keverjük bele a tejszínt és facsarjuk bele a citrom levét. Forrón tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok! :)

0 Tovább

Juhtúrós sztrapacska

Egy igazi klasszikus amiről mindig csak beszélünk és amikor elkészül, nem lehet abbahagyni.

Nem olyan régen Prágában jártam, és lépten-nyomon azt tapasztaltam, hogy a cseh konyha nagyon hasonló a magyar konyhához.

Az ízek ismerősek voltak, mégsem ugyanolyanok, mint itthon.

Ott kaptam az ihletet, hogy főzzek egy finom juhtúrós sztrapacskát.

Én egyszerűen imádom, nézzük, hogy készül!

vacsora ebéd póréhagyma lilahagyma sztrapacska juhtúró tejföl burgonya tojás liszt só szalonna vöröshagyma

Hozzávalók 6 főre:

  • 80 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 35 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 40 dkg juhtúró
  • 2 dl 20% zsírtartalmú tejföl
  • póréhagyma és lilahagyma díszíteni

Elkészítése:

  1. A burgonyát hámozzuk meg és reszeljük finomra. Adjunk hozzá egy csipet sót, és hagyjuk állni 10 percig, majd nyomkodjuk ki a levét.
     
  2. A kinyomkodott burgonyát keverjük össze a tojással, liszttel és annyi vízzel, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk.
    Szaggassuk ki enyhén sós, lobogó vízbe.
    Ha feljött a víz tetejére, főzzük további 2 percig, majd szűrjük le, de a főzővízből egy decit tegyünk félre.

  1. A szalonnát egy serpenyőben pirítsuk meg, és szűrőlapáttal vegyük ki.
    A visszamaradt zsírba tegyük bele az apró kockára vágott hagymát, és pirítsuk meg rajta.
    Adjuk hozzá a juhtúrót, a tejfölt, és keverjük el.
    Öntsük hozzá a félretett főzővizet, és főzzük össze vele.

  1. Tegyük bele a sztrapacskát, forgassuk össze, majd tálaljuk ki.
    Pirított szalonnával és extra tejföllel kínáljuk.
    Díszítsük póré – és lilahagymával.

Jó étvágyat kívánok! :)

0 Tovább

Tavaszváró karfiolleves

Szerintem nem vagyok egyedül a gondolattal, hogy lassan itt lehetne már a tavasz.

Rügyező fák, bokrok, csicsergő madarak és napsütés amire igazán vágyunk.

Szeretnék egy időre búcsút mondani a vastag télikabátnak és a bakancsnak.

Amikor belépünk márciusba, a remény, hogy magunk mögött hagyjuk a telet egyre erőteljesebb. De amíg mínuszok vannak odakint, a meleg lakás falain kívül, miután hazaértünk, szeretnénk még jobban felmelegedni.

Ez az egyszerű leves ebben fog segíteni és a tányérban kavargó zöldségek színei még közelebb repítik hozzánk a tavaszt.

ebéd vacsora burgonya karfiol sárgarépa petrezselyem petrezselyemgyökér zöldborsó póréhagyma paprika fokhagyma tejszín olívaolaj só bors tavaszi karfiolleves

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 20 dkg burgonya
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 fej póréhagyma
  • 1 db tavaszi paprika
  • 1 kis csokor friss petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

  1. Kezdjük a zöldségek megtisztításával és darabolásával. A hagymát vágjuk apró kockákra, a répát, a gyökeret és a burgonyát 1x1 cm kockákra.
     
  2. Az olajon pirítsuk üvegesre a hagymát a zúzott fokhagymával és adjuk hozzá a megtisztított zöldségeket és a zöldborsót. Ezután pirítsuk 4-5 percig közepes lángon, folyamatosan kevergetve.
     
  3. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, sózzuk és borsozzuk majd öntsük fel vízzel és kezdjük el főzni a levest.
     
  4. Amikor a leves felforrt, rakjuk bele a rózsáira szedett karfiolt és főzzük puhára a többi zöldséggel együtt.

Jó étvágyat kívánok! :)

0 Tovább

Karfiolkrémleves pirított garnélarákkal


A leves gyermekoromban a mindennapok része volt, az ebédek elengedhetetlen fogása.
Iskolás koromban kicsit megritkult a közös étkezések száma, ilyenkor ugyanis a menzán ebédeltünk, ahol sajnos nem mindig ízlett az étel.

A hétvégi húsleves azonban mindig ott volt az asztalon.
Szerintem most is nagyon fontos, ebben a rohanó világban egy finom leves, de az emberek sajnos egyre kevesebb időt tudnak főzésre fordítani a konyhában.

Én ezért is szeretem a gyors zöldségkrémleveseket, mert nem kell sokat pepecselni velük, és felettébb ízletesek.
Ami pedig feldobja ezt az egyszerű levest: egy különleges feltéttel bolondítjuk meg.
 

leves  ebéd  karfiol  karfolkrémleves  finom  egyszerű  gyors  garnélarák  só királygarnéla rák zöldségalaplé krémleves zöldségkrémleves burgonya vöröshagyma fokhagyma olívaolaj tejszín bors vaj

Hozzávalók 6 főre:
 

  • 80 dkg karfiol
  • 20 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4-5 dl 20%-os főzőtejszín
  • só és bors
  • 2 db zöldségleveskocka (kihagyható)
  • 2 dg vaj
  • 20 dkg királygarnéla
     

Elkészítés:
 

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, majd vágjuk a burgonyákat kockákra, a hagymát cikkekre, a fokhagymát szeletekre és szedjük rózsáira a karfiolt.
     
  2. Rakjuk az olívaolajat egy nagy fazékba és adjuk hozzá a megtisztított zöldségeket a hagymával és fokhagymával együtt. Nagy lángon, folyamatosan kevergetve pirítsuk 8-10 percig.
     
  3. Ezek után öntsük fel annyi vízzel vagy zöldségalaplével, amennyi ellepi és közepes lángon főzzük puhára a zöldségeket. Közben sózzuk és borsozzuk, ha kedvünk van adhatunk hozzá zöldségleveskockát.
     
  4. Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a tejszín felét és turmixszoljuk le. A maradék tejszínnel hígítsuk tetszőleges sűrűségűre a levest és ha még akarunk rajta lazítani kicsit, nyugodtan adjunk hozzá tejet.
     
  5. A végén elosztjuk a 2 dkg vajat a leves tetején, apró darabokban, hogy ne bőrösödjön a leves.

Feltétnek vajban és olívaolajban sütjük meg a királygarnélákat. Mindkét oldalát 1-1 percig magas lángon, a végén pedig sózzuk és borsozzuk.

Jó étvágyat kívánok! :)

0 Tovább

Szilveszteri lencseleves

Egyetlen család asztaláról sem hiányozhat az Újévi lencse.
Nincs is finomabb egy tányér forró lencselevesnél, az átmulatott szilveszteri éjszaka után.
Én ezzel a levessel fogom kezdeni az Újévet és ezúton ragadom meg az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindazoknak, akik sokat látogatták a Roberto konyháját.

Sikerekben gazdag új évet kívánok mindenkinek!

Múlik a nap, múlik az év, ami rossz volt elmúlt rég.
Holnap egy új évre ébredsz, ehhez kívánok nagyon sok szépet! B.Ú.É.K.

lencse kolbász sárgarépa petrezselyemgyökér petrezselyem burgonya fokhagyma finomliszt olaj pirospaprika leves ebéd vacsora Újévi ünnepi hagyomány

Hozzávalók 6 főre:

• 30 dkg lencse
• 1 szál debreceni kolbász
• 2 szál sárgarépa
• 2 szál petrezselyemgyökér
• 1 csokor petrezselyem
• 4 szem közepes burgonya
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál liszt
• 4 evőkanál olaj
• 2 teáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés:

  1. Áztassuk hideg vízbe egy éjszakára a lencsét, majd felhasználás előtt szűrjük és öblítsük le alaposan.
    Rakjuk fel 1,5 liter hideg vízben főni, és forrástól számítva főzzük közepes lángon 30 percig.
    A felforrt lencse tetején hab keletkezik majd, ezt szűrővel folyamatosan távolítsuk el.
     
  2. Miközben fő a lencse, tisztítsuk meg a zöldségeket, karikázzuk fel a répát és a petrezselyemgyökeret.
    A burgonyát vágjuk kockákra, a kolbászt karikákra, a fokhagymát pedig szeljük vékony szeletekre.
    Adjunk mindent a forrásban levő lencséhez, sózzuk és borsozzuk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldségek kellőképpen megpuhulnak.
    A levesnek nagyon finom ízt kölcsönöz pár húsleveskocka is.
     
  3. Befejezésül sűrítsük rántással a levest.
    Az olajon pirítsuk zsemleszínűre a lisztet, húzzuk le a tűzről, és keverjük bele az őrölt pirospaprikát.
    Adjuk a leveshez, és folyamatosan kevergetve forraljuk még 1-2 percig. Húzzuk le a tűzről, és szórjuk meg friss petrezselyemmel.

    Forrón tálaljuk, ízlés szerint kínálhatunk mellé tejfölt is.

lencse kolbász sárgarépa petrezselyemgyökér petrezselyem burgonya fokhagyma finomliszt olaj pirospaprika leves ebéd vacsora Újévi ünnepi hagyomány

Jó étvágyat kívánok! :)

0 Tovább

Roston sült tarja párolt kelbimbóval és édes steakburgonyával

Ezúttal az egyik kedvenc főételem receptjét osztom meg veletek.
Egy igazi vagány étel, intenzív ízekkel. Imádni fogjátok!
Abszolút tej-, tojás- és gluténmentes étel, így hát mindenkinek ajánlom!

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg sertéstarja (4db 15dkg-os szelet)
  • 1 kg édesburgonya
  • 40 dkg kelbimbó
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • só és bors
  • olívaolaj

 A pác hozzávalói:

  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál étolaj
  • só és bors

Elkészítés:

  1. Rakjuk tálba az olajat, a paprikát, a sót, a borsot és reszeljük bele a fokhagymát, majd keverjük alaposan össze.
     
  2. Alaposan forgassuk meg a lazán kiklopfolt húsokat a pácban, és ha van időnk, hagyjuk benne minimum egy éjszakát a hűtőben.
    Ha nem tudjuk egy éjszakát pihentetni, a minimum pácidő két óra, és ez idő alatt nem szükséges hűtőbe tenni.
     
  3. Tisztítsuk meg a kelbimbót és mossuk meg az édesburgonyát.
    Az édesburgonyát szeljük nagyobb cikkekre és rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg tetszés szerint olívaolajjal és sózzuk meg alaposan.
     
  4. Rakjuk az előmelegített, 185 °C-os sütőbe, és süssük készre 40 perc alatt. Én átforgattam egyszer a burgonya cikkeket, mert szeretem ha minden oldala jól meg van pirítva.
     
  5. A megtisztított kelbimbót rakjuk egy tepsibe vagy jénaiba, öntsünk alá 1 dl vizet és sózzuk meg.
     
  6. Serpenyőben hevítsünk olajat és süssük meg a bepácolt tarjaszeletek mindkét oldalát, az egész gerezd fokhagymákkal együtt, egyenként két-két perces sütési idővel számolva.
     
  7. Miután készen vagyunk, rakjuk a hússzeleteket a kelbimbók tetejére és alufóliával lefedve tegyük a sütőbe.
    185 °C-on 30 perc alatt süssük készre.

Tálaljuk ízlés szerint az édesburgonyával és kelbimbóval.

Jó étvágyat kívánok! :)

0 Tovább

Tárkonyos csirkeraguleves

leves ebéd vacsora tárkony nyár csirke raguleves só bors fokhagyma burgonya főzőtejszín petrezselyemgyökér vöröshagyma

Közelegnek a forró nyári napok, és bár ilyenkor legszívesebben a jeges fagyikat vagy a hűs, cukros üdítőket részesítjük előnyben, ne feledkezzünk meg a klasszikus levesek varázslatos nyári hatásairól sem.
Egy finom, meleg leves után a hőérzetünk is csökken és hűsebbnek érezzük a testünket, így - a közhiedelemmel ellentétben - egy forró leves inkább hűsít, mint felmelegít.
Az egyik legfinomabb receptem ilyenkorra a tárkonyos csirkeragu leves, amely könnyed, vitaminokban gazdag étel.

A pihentető nyári napozások bár kellemesek, bőrünknek megterhelőek lehetnek, így ez az ásványi anyagokban gazdag leves gyorssegély lehet, hogy bőrünk mihamarabb visszanyerje eredeti bársonyosságát.
Nézzük, hogyan készül ez a könnyed, nyári finomság.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkecomb
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg petrezselyemgyökér
  • 4 db közepes burgonya
  • 2 db kisebb fej lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • ízlés szerint egész bors és só

Elkészítés:

1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a répát és a petrezselyemgyökeret szeleteljük karikára. A burgonyákat felezzük meg, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre és a lilahagymát cikkezzük fel.

2. Mossuk meg a csirkecombokat és ha szükséges, tisztítsuk meg a maradék pihéktől. Mérjük az olajat a fazékba és melegítsük fel, vegyük közepes fokozatra a lángot, majd pirítsuk meg benne a csirkecombok mindkét oldalát egyenként 2 percig.

Vigyázzunk, mert a zsír serceg és kicsaphat, ezért miközben pirítjuk, fedjük le, és mielőtt a másik oldalára fordítjuk a combokat, húzzuk le a tűzről.

3. Adjuk hozzá a zöldségeket, kevergetve pároljuk 2-3 percet, sózzuk és adjuk hozzá az egész borsot. Szórjuk meg a liszttel és kavarjuk át alaposan, majd öntsük fel vízzel.

4. Főzzük lassú tűzön készre, közben a keletkező habot távolítsuk el. Ízesítsük sóval és borssal újra, ha szükséges. Amikor elkészült a leves, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a főzőtejszínt.

Jó étvágyat kívánok :)

0 Tovább

Roberto konyhája

blogavatar

Gyertek velem egy kalandos utazásra a könnyed ízek világába, ahol a mesteri fortélyok és különleges finomságok nem elérhetetlenek többé. Fedezzük fel együtt a gasztro világ színe javát! :)

Utolsó kommentek