Il Bacio di Pomodoro
Oda vagyok Olaszországért. De hát ki ne lenne szerelmes a legendás római utcákba, az olasz életstílusba és persze a helyiek hamisíthatatlan konyhájába!
A tészta az ország egyik legmeghatározóbb étele, és egyben az én egyik személyes kedvencem is. Ebben a melegben pedig nincs is jobb, mint friss, zamatos paradicsommal fogyasztani egy klasszikus tésztát.
Most megmutatom Nektek, én hogy készítem!
Tudtad?
...hogy az olasz háziasszonyok olyan sokféle tésztareceptet ismernek, hogy ha az év minden napján csak tésztát enne a család, akkor sem lenne kétszer ugyanaz a fogás az asztalon.
Hozzávalók 5 főre:
- 800 g hámozott kockázott paradicsomkonzerv
- 2 db nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- 8 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
- 2 szál friss rozmaring
- 2 dkg friss bazsalikom
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 5 dkg parmezán sajt
- 1 dl olívaolaj
- só, bors
- 500 g spaghetti
1. Pirítsuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát az olajon. Adjuk hozzá a fokhagymát, a durvára vágott bazsalikomot, a rozmaringot (a szárával együtt) és alacsony lángon pirítsuk még 3-4 percet.
2. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg oregánóval és lassú tűzön főzzük 40 percig. A végén vegyük ki a rozmaring szárát, ízesítsük újra sóval és borssal.
3. Botmixerrel fél percig turmixoljuk, hogy maradjanak benne egész darabok.
Az én arányom egy adag tészta elkészítéséhez: másfél merőkanál szósz forróra melegítve, melyben átforgatok egy főnek szánt tésztamennyiséget, majd meglocsolom egy kevés szűz olívaolajjal. Mozzarella golyókkal lehet tovább extrázni :)
Jó étvágyat kívánok :)
A szószt használhatod pizzára alapszószként, valamint egészben sült húsok pácolásához és frissen grillezett zöldségek ízesítésére is.
Utolsó kommentek