Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Camembert burger

Hazudnék ha azt mondanám, ez egy egyemberes burger, minimum ketten kelletek majd, hogy elbírjatok vele.

Ráadásul, ha vendégeket vársz, a legjobb választás nyáron ez a különleges camembert burger!
Én áthívtam a barátaimat, hogy besegítsenek a mennyei burgerek elfogyasztásában. Ti is tegyetek így, és ragadjatok meg minden alkalmat, hogy a barátaitokkal töltsétek ezt a forró nyarat!

Hozzávalók 2 db camembert burgerhez:

Hamburger húshoz:

  • 300 g darált marhahús
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 közepes fej reszelt lilahagyma
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál worcestershire szósz
  • 1 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál olaj a sütéshez
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

A “buci”-hoz:

  • 4x300 g camembert sajt
  • 3 db közepes paradicsom
  • 5 dkg cheddar sajt
  • egy kevés uborka
  • fanyárs

A panírhoz:

  • 4 db tojás
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet só

A sütéshez:

  • 3-4 dl napraforgóolaj

A hamburgerhús elkészítése:

  1. Rakjuk keverőtálba a marhahúst, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, a lilahagymát, üssük hozzá a tojássárgáját és ízesítsük worcestershire szósszal, dijoni mustárral, ketchup-pal, sóval és borssal.
    Gyúrjuk össze alaposan, majd osszuk kétfelé.
    Formázzunk belőle 1 centiméter vastag korongokat és sütésig tartsuk hűtőben.

  1. Ha otthon készítjük, forró serpenyőben, kevés étolajjal, hirtelen süssük mindkét oldalát 1.5 percig, majd alufóliával lefedve a legkisebb lángon süssük még mindkét oldalát körülbelül 3-4 percig.

A burger összeállítása:

  1. Mossuk meg a paradicsomot és az uborkát és vágjunk a paradicsomból fél centiméteres, az uborkából pedig egy kicsivel vékonyabb szeleteket. Szeleteljünk cheddar sajtot, majd kezdjük el panírozni a burger buciját képező camembert sajtokat.

  1. Üssük tálba a tojásokat, adjunk hozzá sót és verjük fel, majd magunknak megszokott módon rakjuk megfelelő tálba a lisztet és a zsemlemorzsát.

  1. Alaposan forgassuk meg lisztben az első camembert sajtot, mártsuk meg jól a felvert tojásban, majd forgassuk meg a zsemlemorzsában.
    Ezt még egyszer ismételjük meg úgy, hogy belemártjuk a tojásba, majd újra a morzsába.
     
  2. Ezt végezzük még el a maradék három camembert sajttal és amint készen vagyunk, süssük ki forró olajban, mindkét oldalát körülbelül 1 percig.
    Amikor a sajt már aranybarna, akkor lesz tökéletes. Ha szabadban készítjük a burgereket, ne panírozzuk a camembert sajtot, csak grillezzük meg a hússal együtt!
     
  3. A képen látható módon állítsuk össze a burgert. Az alap egy forró camembert sajt, rákerül egy szelet paradicsom, egy szelet cheddar sajt, majd jöhet a hús, arra még egy réteg cheddar sajt és pár szelet uborka.
    A teteje is természetesen egy szép nagy camembert sajt, a végén pedig az egészet szúrjuk át egy hurkapálcával. 

Jó étvágyat kívánok :)

0 Tovább

Burger Burger Hamburger

A nyár közepén, ki ne szeretne időt tölteni a barátaival!?
Nem kell hozzá más, csak egy jó hely, pár üveg sör és persze egy nagy csomó kaja!

És ha nyári buli, akkor nincs is jobb választás a házi készítésű hamburgernél, legyen a helyszín egy belvárosi lakás, egy balatoni nyaraló vagy egy vidéki ház nagy kertje!

Hozzávalók 4 főre:

Hamburger hús:

  • 500 g darált marhahús
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 közepes fej reszelt lilahagyma
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál worcestershire szósz
  • 1 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál olaj a sütéshez
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

További hozzávalók:

  • 4 db édes hamburger buci
  • 3 db paradicsom
  • 2 db közepes lilahagyma
  • egy fél fej jégsaláta
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 30 dkg édesburgonya
  • étolaj
  • ketchup
  • fanyárs

A hamburgerhús elkészítése:

  1. Rakjuk keverőtálba a marhahúst, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, a lilahagymát, üssük hozzá a tojássárgáját és ízesítsük worcestershire szósszal, dijoni mustárral, ketchup-pal, sóval és borssal.
    Gyúrjuk össze alaposan, majd osszuk négyfelé.
    Formázzunk belőle 1 centiméter vastag korongokat és sütésig tartsuk hűtőben.

  1. Ha otthon készítjük, forró serpenyőben, kevés étolajjal, hirtelen süssük mindkét oldalát 1.5 percig, majd alufóliával lefedve a legkisebb lángon süssük még mindkét oldalát körülbelül 3-4 percig.
    A lilahagymát is nyugodtan süssük meg a hús mellet a serpenyőben, nem kell hozzá sok idő és a sütés nagyon kellemes, karamell utóízt kölcsönöz a lilahagymának.

  1. Szabadban grillezve nem szükséges olajat használnunk, valamint a fólia alatti sütésnek sincs létjogosultsága.
    Ebben az esetben is hasonló a hús sütési ideje, ügyeljünk azonban arra, hogy az elején egy kicsit megkérgesedjen és csak azután fordítsuk meg, megelőzve ezzel a hús szétesését.

A hamburger összeállítása:

  1. Alaposan mossuk meg a paradicsomot, egy pár jégsalátalevelet, pucoljuk meg a lilahagymát és szeleteljük tetszőleges méretűre.
     
  2. Folyóvíz alatt tisztítsuk meg az édesburgonyákat és vágjuk fél centiméter vastag szeletekre.
    Ha otthon készítjük, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg étolajjal és sózzuk ízlés szerint.
    Előmelegített sütőben 185 fokon 30-40 perc alatt süssük készre.
    Én egyszer átforgattam a krumplikat, mert szeretem ha jól megpirul minden oldala. Attól sem kell megijedni, ha egy-egy vékonyabb rész kissé feketére sül, én például kifejezetten szeretem.
    Ha szabad tűzön készítjük, használhatunk alufóliából készült sütőtálcát és a hamburgerhússal együtt megsüthetjük a faszenes grillrácson.
     
  3. Ha minden hozzávaló elkészítésével megvagyunk, vágjuk ketté a bucikat és pirítsuk meg a közepüket.
    Kenjük meg az alját ketchup-pal és halmozzuk rá a jégsaláta csíkokat.
    Helyezzük a salátára a forró húst, szeleteljünk rá sajtot, rakjuk rá a paradicsomot, majd a pirított lilahagymát.
    Fedjük le az egészet a buci tetejével és szúrjunk bele egy hurkapálcikát.
    Tálaljuk a frissen sült édesburgonyával és fogyasszuk egészséggel.

Jó étvágyat kívánok :)

0 Tovább

Padlizsánburger mert különleges!

Hús nélküli, könnyed nyári street food, amit most már otthon is elkészíthetsz.

Ha érezted már, hogy a nyári kánikulában nem kívánod a sok kaját, itt az idő, hogy kipróbáld ezt a zseniális receptet!

Amilyen könnyed a végeredmény, pontosan olyan egyszerű az elkészítése is.

Hajrá ;)

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 db nagyobb padlizsán
  • 2 db nagyobb golden alma
  • 4 db camembert sajt
  • 1 db paradicsom
  • 1 kanál méz
  • olívaolaj
  • bors
  • fanyárs

A panírhoz:

  • 4 db tojás
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet só

  1. Alaposan mossuk meg a padlizsánt, a paradicsomot és az almát.
    Vágjunk minden alapanyagot fél centiméteres szeletekre, így elő is készítettük a hozzávalók felét. Ezeket a zöldségeket megsüthetjük szabadban grillezve vagy otthon egy vastagabb aljú serpenyőben.
    Én az Ikeában vettem egy szögletes alakú, bordázott serpenyőt, melyet lassan három éve használok és a mai napig kifogástalan állapotban van.

  1. Mivel ez egy vega burger, kell hozzá camembert sajt, amit a szokásos módon duplán panírozzunk majd be. Fontos, hogy a sajtot hamarabb panírozzuk és süssük meg mint a zöldségeket, mert azt hosszabb ideig tudjuk melegen tartani.

  1. Üssük tálba a tojásokat, adjunk hozzá sót és verjük fel, majd magunknak megszokott módon rakjuk a megfelelő tálba a lisztet és a zsemlemorzsát.

  1. Alaposan forgassuk meg a lisztben az első camembert sajtot, mártsuk meg jól a felvert tojásban, majd forgassuk meg a zsemlemorzsában.
    Ezt még egyszer ismételjük meg úgy, hogy belemártjuk a tojásba, majd újra a morzsába.
     
  2. Ezt végezzük még el a maradék három camembert sajttal és amint készen vagyunk, süssük ki forró olajban, mindkét oldalát körülbelül 1 percig.
    Amikor a sajt már aranybarna, akkor lesz tökéletes. Ha szabadban készítjük a burgert, ne panírozzuk a camembert sajtot, csak grillezzük meg a zöldségekkel együtt!

  1. Forrósítsuk fel a serpenyőt és öntsünk bele körülbelül 6 evőkanál olívaolajat és süssük a padlizsánszeletek mindkét oldalát 3 percig, majd szedjük ki egy tányérra. Én szeretem ha picit szotyosabb a padlizsán, ezért általában meglocsolom még egy kis olajjal.

  1. Folytassuk az almakarikákkal, szintén öntsünk olívaolajat a forró serpenyőbe és mindkét oldalát süssük 3 percig, majd locsoljuk meg mézzel. Az utolsó egy percben rakjuk mellé a paradicsomot, amit szintén meg kell sütnünk.
     
  2. Rakjuk össze a burgert a képen látható sorrendben.
    Kezdjük két padlizsánszelettel, melyeket keresztbe rakunk és a kilógó széleit középre hajtjuk. Rakjunk rá egy szelet almát, arra mehet a sajt, majd egy újabb szelet alma.

A burger teteje szintén két padlizsánszelet keresztben egymásra rakva, de mielőtt a széleit középre hajtjuk, rakjunk közé egy szelet paradicsomot. Helyezzük a burger tetejére és szúrjuk át a fanyárssal.
Süssünk mellé édesburgonyát és tálaljuk frissen, mennyei kombináció!

Jó étvágyat kívánok :)

0 Tovább

Fishburger almás répasalátával

Igazi különlegesség a burgerek körében, főleg ha ínyenc, halimádók vagytok.A citrusos avokádókrém és az almás répasaláta teszi ezt az ételt az idei nyár slágerévé!Én már grillezett lazaccal is kipróbáltam, azzal is finom, de nekem jobban bejött a tőkehal kissé semlegesebb íze.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg alaszkai tőkehalfilé (fagyasztott)
  • 4 db hamburgerbuci
  • 4 db tojás
  • 3 db tojás a panírozáshoz
  • 2 db avokádó
  • 1 db citrom
  • 1 db golden alma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 3 evőkanál almaborecetet
  • bors

Répasaláta elkészítése:

  1. Reszeljük le a répát, az almával együtt a legnagyobb lyukú reszelőn, sózzuk meg és adjunk hozzá 3 evőkanál almaborecetet. Keverjük össze alaposan és rakjuk hűtőbe a tálalásig.

Fishburger elkészítése:

  1. Kezdjük a hal kiolvasztásával, én egy tepsiben hagytam két óráig a konyha sarkában, amíg a többi hozzávalóval tüsténkedtem. 

  1. Pucoljuk meg az avokádókat, az egyiket szeleteljük fel, a másikat villával törjük össze. Ízesítsük egy csipet sóval és egy pár csepp citromlével, majd ezt is rakjuk hűtőbe a tálalásig.
     
  2. Vágjuk fel a paradicsomot és a citromot vékony szeletekre, ezek kerülnek majd a burgerbe.
     
  3. Panírozzuk be a halszeleteket, liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben, aztán 175 fokos olajban mindkét oldalát süssük aranybarnára.
     
  4. Állítsuk össze a burgert: vágjuk ketté a bucit, kenjük meg az avokádó krémmel és rakjunk rá 2 szelet avokádót, hogy Ti is érezhessétek azt a selymes ízélményt, amiért szükség van ebben a halburgerben az extra avokádóra. Helyezzük rá a halat, arra a citromot, majd jöhet a tükörtojás.
    Az egészet koronázzuk meg a paradicsomszeletekkel, arra pedig helyezzük el a buci tetejét és szúrjuk át a fanyárssal.
    Tálaljuk a lehűlt répasalátával és faljuk be gyorsan.

Jó étvágyat kívánok :)

0 Tovább

Roberto konyhája

blogavatar

Gyertek velem egy kalandos utazásra a könnyed ízek világába, ahol a mesteri fortélyok és különleges finomságok nem elérhetetlenek többé. Fedezzük fel együtt a gasztro világ színe javát! :)

Utolsó kommentek