Hús nélküli, könnyed nyári street food, amit most már otthon is elkészíthetsz.
Ha érezted már, hogy a nyári kánikulában nem kívánod a sok kaját, itt az idő, hogy kipróbáld ezt a zseniális receptet!
Amilyen könnyed a végeredmény, pontosan olyan egyszerű az elkészítése is.
Hajrá ;)
Hozzávalók 4 főre:
- 2 db nagyobb padlizsán
- 2 db nagyobb golden alma
- 4 db camembert sajt
- 1 db paradicsom
- 1 kanál méz
- olívaolaj
- só
- bors
- fanyárs
A panírhoz:
- 4 db tojás
- 25 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 1 csipet só
- Alaposan mossuk meg a padlizsánt, a paradicsomot és az almát.
Vágjunk minden alapanyagot fél centiméteres szeletekre, így elő is készítettük a hozzávalók felét. Ezeket a zöldségeket megsüthetjük szabadban grillezve vagy otthon egy vastagabb aljú serpenyőben.
Én az Ikeában vettem egy szögletes alakú, bordázott serpenyőt, melyet lassan három éve használok és a mai napig kifogástalan állapotban van.
- Mivel ez egy vega burger, kell hozzá camembert sajt, amit a szokásos módon duplán panírozzunk majd be. Fontos, hogy a sajtot hamarabb panírozzuk és süssük meg mint a zöldségeket, mert azt hosszabb ideig tudjuk melegen tartani.
- Üssük tálba a tojásokat, adjunk hozzá sót és verjük fel, majd magunknak megszokott módon rakjuk a megfelelő tálba a lisztet és a zsemlemorzsát.
- Alaposan forgassuk meg a lisztben az első camembert sajtot, mártsuk meg jól a felvert tojásban, majd forgassuk meg a zsemlemorzsában.
Ezt még egyszer ismételjük meg úgy, hogy belemártjuk a tojásba, majd újra a morzsába.
- Ezt végezzük még el a maradék három camembert sajttal és amint készen vagyunk, süssük ki forró olajban, mindkét oldalát körülbelül 1 percig.
Amikor a sajt már aranybarna, akkor lesz tökéletes. Ha szabadban készítjük a burgert, ne panírozzuk a camembert sajtot, csak grillezzük meg a zöldségekkel együtt!
- Forrósítsuk fel a serpenyőt és öntsünk bele körülbelül 6 evőkanál olívaolajat és süssük a padlizsánszeletek mindkét oldalát 3 percig, majd szedjük ki egy tányérra. Én szeretem ha picit szotyosabb a padlizsán, ezért általában meglocsolom még egy kis olajjal.
- Folytassuk az almakarikákkal, szintén öntsünk olívaolajat a forró serpenyőbe és mindkét oldalát süssük 3 percig, majd locsoljuk meg mézzel. Az utolsó egy percben rakjuk mellé a paradicsomot, amit szintén meg kell sütnünk.
- Rakjuk össze a burgert a képen látható sorrendben.
Kezdjük két padlizsánszelettel, melyeket keresztbe rakunk és a kilógó széleit középre hajtjuk. Rakjunk rá egy szelet almát, arra mehet a sajt, majd egy újabb szelet alma.
A burger teteje szintén két padlizsánszelet keresztben egymásra rakva, de mielőtt a széleit középre hajtjuk, rakjunk közé egy szelet paradicsomot. Helyezzük a burger tetejére és szúrjuk át a fanyárssal.
Süssünk mellé édesburgonyát és tálaljuk frissen, mennyei kombináció!
Jó étvágyat kívánok :)
Utolsó kommentek