Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csirkemájjal töltött dagadó

0 Tovább

Egy titkos fűszer és a vajon párolt csirkemell randevúja

Az egyik barátnőm felhívott szombat délután, hogy ha nem megyek bulizni, felugrana, bemutatná a vőlegényét.
Mivel ez barátok közt is vendégségnek számít, valamit gyorsan villantanom kellett.

Mi az, amit szupergyorsan el lehet készíteni, finom, különleges, és a vőlegény sem fogja azt gondolni, hogy egy kezdővel áll szemben?

Eszembe jutott az egyik legfinomabb fűszerkeverék, ami szinte minden húst szuperül feldob.
Gyorsan bevásároltam és nekiláttam a finomságnak.

A titkos fűszerkeverék:

  • 10 dkg Himalája fűszersó
  • 5-6 szem csillagánizs

A fűszerkeverékről pár szóban:
Ez a só is – mint az összes többi – értékes ásványi anyagokkal bír. Íze jobban behatol az ételekbe, alkalmas pácolásra és szárnyashúsok ízesítésére.
A csillagánizs felét érdemes őrölt formában a sóhoz adni, hogy a sütés során jól érvényesüljön.
A frissen sütött húsételeknél érdemes az egészben hagyott ánizst vajban és olívaolajban kicsit átmelegíteni, majd utána megsütni a zsiradékban a húst.

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell filé (közepes méretű)
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek. olívalolaj
  • 3 csipet a csillagánizsos fűszersóból és 3 egész csillagánizs

Elkészítés:

1. Irdaljuk, majd sózzuk be a csirkemelleket a fűszersóval. Olvasszuk meg a vajat alacsony lángon (2-3-as fokozat), adjuk hozzá az olívaolajat és a csillagánizst, kevergessük fél percig. Fantasztikus illata keltkezik, amikor az ánizs kiadja magából az illóolajakat.

2. Ezek után kapcsoljuk magas lángra a tűzhelyet és süssük meg benne a csirkemelleket, mindkét oldalukat 3-3 percig.

3. Majd forgassuk vissza a melleket, az először megsütött oldalukra, fedjük le a serpenyőt és alacsony lángon (2-3 fokozat) pároljuk a húst még 5 percig a gőzben.

4. A fedő levételével még pároljuk el a kevés levet, ami keletkezett és tálaljuk frissen sütött zöldségekkel vagy rizzsel.

Jó étvágyat kívánok :)

0 Tovább

Tárkonyos csirkeraguleves

leves ebéd vacsora tárkony nyár csirke raguleves só bors fokhagyma burgonya főzőtejszín petrezselyemgyökér vöröshagyma

Közelegnek a forró nyári napok, és bár ilyenkor legszívesebben a jeges fagyikat vagy a hűs, cukros üdítőket részesítjük előnyben, ne feledkezzünk meg a klasszikus levesek varázslatos nyári hatásairól sem.
Egy finom, meleg leves után a hőérzetünk is csökken és hűsebbnek érezzük a testünket, így - a közhiedelemmel ellentétben - egy forró leves inkább hűsít, mint felmelegít.
Az egyik legfinomabb receptem ilyenkorra a tárkonyos csirkeragu leves, amely könnyed, vitaminokban gazdag étel.

A pihentető nyári napozások bár kellemesek, bőrünknek megterhelőek lehetnek, így ez az ásványi anyagokban gazdag leves gyorssegély lehet, hogy bőrünk mihamarabb visszanyerje eredeti bársonyosságát.
Nézzük, hogyan készül ez a könnyed, nyári finomság.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkecomb
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg petrezselyemgyökér
  • 4 db közepes burgonya
  • 2 db kisebb fej lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • ízlés szerint egész bors és só

Elkészítés:

1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a répát és a petrezselyemgyökeret szeleteljük karikára. A burgonyákat felezzük meg, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre és a lilahagymát cikkezzük fel.

2. Mossuk meg a csirkecombokat és ha szükséges, tisztítsuk meg a maradék pihéktől. Mérjük az olajat a fazékba és melegítsük fel, vegyük közepes fokozatra a lángot, majd pirítsuk meg benne a csirkecombok mindkét oldalát egyenként 2 percig.

Vigyázzunk, mert a zsír serceg és kicsaphat, ezért miközben pirítjuk, fedjük le, és mielőtt a másik oldalára fordítjuk a combokat, húzzuk le a tűzről.

3. Adjuk hozzá a zöldségeket, kevergetve pároljuk 2-3 percet, sózzuk és adjuk hozzá az egész borsot. Szórjuk meg a liszttel és kavarjuk át alaposan, majd öntsük fel vízzel.

4. Főzzük lassú tűzön készre, közben a keletkező habot távolítsuk el. Ízesítsük sóval és borssal újra, ha szükséges. Amikor elkészült a leves, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a főzőtejszínt.

Jó étvágyat kívánok :)

0 Tovább

Roberto konyhája

blogavatar

Gyertek velem egy kalandos utazásra a könnyed ízek világába, ahol a mesteri fortélyok és különleges finomságok nem elérhetetlenek többé. Fedezzük fel együtt a gasztro világ színe javát! :)

Utolsó kommentek