Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Cheddar sajtos tojásos muffin

Abban a korban élünk, amikor az internet nyújtotta világ ellep bennünket a jobbál jobbnak hangzó és tűnő receptekkel és videókkal.
Ugyanakkor egy, a konyhában kevésbé tapasztalt „szakács” – bár egyszerűnek tűnhet a videó és a recept – könnyedén elronthatja, hiszen ezek a videók általában csak pár percesek és nem fejtik ki részletesen a recepteket.

Ennek az ételnek az elkészítését is egy internetes videó ihlette.
Azon gondolkodtam, mivel is lehetne több ez a recept és mi lenne az a plusz, amivel a sajátomra formálhatnám.

A videós recept vajas tésztát használt, amit én – akár boltban is kapható – pizzatésztára cseréltem.

A receptben csak tojás és sajt szerepelt, én sonkát is adtam a töltelékhez, valamint egy kevés szárított oregánót és készítettem hozzá fokhagymás tejfölt is. 

Hozzávalók 12 db-hoz:

  • 6 db tojás
  • 250 g előre elkészített pizzatészta
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg cheddar sajt
  • ½ teáskanál oregánó
  • koktélparadicsom a díszítéshez

Fokhagymás tejföl hozzávalói és elkészítése:

  • 2,5 dl 20%-os zsírtartalmú tejföl 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só

  1. Rakjuk keverőtálba a tejfölt, reszeljük bele a fokhagymát és sózzuk meg.
    Alaposan keverjük össze és rakjuk hűtőbe a tálalásig.

A tojásos muffin elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra és vajazzuk ki a muffin tepsit.
  2. Csomagoljuk ki a pizzatésztát és helyezzük egy lisztezett deszkára.
    Hajtsuk ki a papírból és vágjuk 12 egyforma kockára. Béleljük ki a muffin tepsi gödröcskéit a tészta kockákkal és rakjuk félre pihenni.
  3. Vágjuk fel a sonkát, reszeljük le a sajtot és üssük tálba a tojásokat, majd kevés sóval és az oregánóval verjük fel alaposan.
  4. Merőkanál segítségével osszuk el a felvert tojást a tésztával bélelt tepsibe. 
  5. Osszuk el a felkockázott sonkát a muffinokba és a tetejüket szórjuk meg a reszelt sajt felével.
  6. Rakjuk az előmelegített sütőbe és süssük 35 perc alatt készre. 

Miután kivettük a sütőből, még melegen szedjük ki a tepsiből és szórjuk meg a maradék sajttal. Tálaljuk a lehűtött fokhagymás tejföllel, díszítésnek pedig használhatunk koktélparadicsom cikkeket is.

Jó étvágyat kívánok! :)

0 Tovább

Ropogós lazac pesztós pappardellével

Ritkán eszem halat, pedig tudom, hogy nagyon egészséges.
Amikor nagyobb bevásárlóközpontokban járok és látom a frissen jégre rakott lazacfilét, nem tudom otthagyni, úgy érzem, most jött el az a nap, amikor lazacot kell ennem.

Gyorsan elkészíthető és nem csak a tésztát ajánlom nektek köretként, lehet egy friss saláta is, amihez egy olívaolajos, mézes-fehérborecetes öntet kíválóan illik.

lazac  ropogós  pappardelle  pesztó  hal  vacsora vaj ebéd gyors egyszerű tészta olívaolaj citrom pasta villámgyors só

Hozzávaók 4 főre:
 

  • 50 dkg lazac
  • 2 dkg vaj
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg pappardelle tészta
  • 1 db citrom cikkekre szeletelve
  • 3 evőkanál frissen készített pesztó egy főnek, egy adag tésztára
  • só, bors


Elkészítés:
 

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Szeleteljük négy egyenlő részre a lazacfilét és mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk meg. Melegítsük fel az olívaolajat a vajjal együtt egy serpenyőben, majd amikor a vaj kicsit habzani kezd, azzal jelzi hogy sütésre kész.
     
  2. Bőrös felével rakjuk a szeletet a forró serpenyőbe és süssük két percet a forró olajban közepes lángon.
     
  3. Majd szedjük ki tepsire a szeleteket és rakjuk a 200 fokos sütőbe 10 percre.

    Villámgyors és egyszerű!
     

Főzzük ki a tésztát és rakjuk egy olívaolajjal felmelegített serpenyőbe a tűzhelyre, majd adjuk hozzá a pesztót és forgassuk át gyorsan.
Halmozzuk a tányérra és rakjunk a tetejére egy lazacszeletet. Frissen borsozhatjuk és adhatunk mellé citromot.

lazac  ropogós  pappardelle  pesztó  hal  vacsora vaj ebéd gyors egyszerű tészta olívaolaj citrom pasta villámgyors só

Jó étvágyat kívánok! :)

0 Tovább

Lasagne a`la Roberto

Most a párom lasagne receptjét hoztam el nektek, amiben nincs semmi csavar, nyakatekert mozdulat és ismeretlen fűszer, viszont van benne szeretet és lelkesedés, alaposság és humor.

A legutóbbi alkalommal például, amikor a tesójával közösen fogtak hozzá, nem aprózták el, egy kisebb és egy nagyobb tepsivel is készítettek.
Addig ment a sakkozás a sütőben, amíg a nagy ide-oda pakolgatás közben a nagyobb tepsi kicsit tovább maradt a sütő alsó felében, így az alsó része picit odakapott.

Másnap, késő este vendégek érkeztek, akiknek már be volt harangozva az ízletes lasagne.
Nekik maradt a nagyobb tepsi, mert mi napközben nekikezdtünk a kisebbnek.

Valójában csak én tudtam, hogy a nagyobb tepsi alja kicsit odakapott, nem tudtam ellenállni, így már korábban belekóstoltam.
Amint megtudták az éhes vendégek, ment is egyből a harc, kié legyen a ropogós rész és sorra hagyták el a vendégek száját az „Én a tiédet is megeszem, ha te nem szereted!” mondatok.

Én szeretem ha ropog, és Ti? ;)

lasagne  vacsora  ebéd  barátok  zöldségek  tészta  marhahús

Hozzávalók 8 főre:
 

  • 80 dkg marha darált hús
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 7 dl paradicsomszósz
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 500 g lasagne tészta
  • 200 g reszelt parmezán sajt vagy füstölt sajt
  • bazsalikom ízlés szerint, frissen vagy szárítva

A besamel mártás hozzávalói:
 

  • 10 dkg vaj
  • 3  púpozott evőkanál finomliszt
  • 7 dl langyos tej
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fehérbors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
     

lasagne  vacsora  ebéd  barátok  zöldségek  tészta  marhahús

Elkészítés:

  1. Vágjuk nagyon apró kockákra a hagymát és pirítsuk üvegesre az olívaolajon, majd adjuk hozzá a bazsalikomleveleket.
    Rakjuk a hagymához a darálthúst és nagy lángon pirítsuk addig, amíg ki nem fehéredik.
    Mielőtt teljesen elkészülne a hús sózzuk, borsozzuk és öntsük hozzá a paradicsomszószt.
    Főzzük lassú tűzön, folyamatosan kevergetve 20 percig.
    Kóstoljunk folyamatosan és ízesítsük, ha szükséges.
     
  2. Közben készítsük el a besamel mártást.
    Olvasszuk fel a vajat és rakjuk bele a lisztet, kis lángon kevergetve pirítsuk 2-3 percig. Ezt hívják világos vajas rántásnak, amit felöntünk majd langyos tejjel és egy habverő segítségével folyamatosan kevergetve felforralunk.
    Közben sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg reszelt szerecsendióval. Amint sűrűsödik, lassan adagoljuk hozzá a maradék langyos tejet és 1 percig forraljuk, hogy ne maradjon lisztízű.
     
  3. Válasszunk egy olyan tepsit ami inkább közepes mint nagy és magasfalú. Nyugodtan belepróbálhatjuk a tésztalapot és számolgathatunk, mennyi kell majd egy réteghez és ha nem illeszkedik a forma, akkor nyugodtan törjünk le a tésztalapokból.
     
  4. Amint készen vagyunk, kezdhetjük a rétegezést:
  • egy réteg tészta
  • egy réteg paradicsomos szósz és besamel mártás (össze is keverhetjük, én jobban szeretem külön rakni, így egy kicsit rusztikusabb)
  • egy réteg tészta, és így tovább

Az utolsó réteghez keverjük össze a paradicsomos szószt a maradék besamel mártással.
Ezt terítsük szét a tetején és szórjuk meg alaposan sajttal. Előmelegített sütőben 180 °C-on maximum 30 percig süssük, amíg a sajt barnára nem pirul a tetejére.

Tipp: Mielőtt elkezdem a tepsibe rakni a tésztát és a mártásokat, én egy kis merőkanálnyi paradicsomszószt oszlatok el a tepsi alján, hogy sütés után könnyebb legyen majd kiszedni az ízletes lasagne kockákat :)

Jó étvágyat kívánok! :)

0 Tovább

Il Bacio di Pomodoro

Oda vagyok Olaszországért. De hát ki ne lenne szerelmes a legendás római utcákba, az olasz életstílusba és persze a helyiek hamisíthatatlan konyhájába!

A tészta az ország egyik legmeghatározóbb étele, és egyben az én egyik személyes kedvencem is. Ebben a melegben pedig nincs is jobb, mint friss, zamatos paradicsommal fogyasztani egy klasszikus tésztát.

Most megmutatom Nektek, én hogy készítem!

Tudtad?
...hogy az olasz háziasszonyok olyan sokféle tésztareceptet ismernek, hogy ha az év minden napján csak tésztát enne a család, akkor sem lenne kétszer ugyanaz a fogás az asztalon.

Hozzávalók 5 főre:

  • 800 g hámozott kockázott paradicsomkonzerv
  • 2 db nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 8 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
  • 2 szál friss rozmaring
  • 2 dkg friss bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 dl olívaolaj
  • só, bors
  • 500 g spaghetti


 
1. Pirítsuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát az olajon. Adjuk hozzá a fokhagymát, a durvára vágott bazsalikomot, a rozmaringot (a szárával együtt) és alacsony lángon pirítsuk még 3-4 percet.

2. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg oregánóval és lassú tűzön főzzük 40 percig. A végén vegyük ki a rozmaring szárát, ízesítsük újra sóval és borssal.

3. Botmixerrel fél percig turmixoljuk, hogy maradjanak benne egész darabok.

Az én arányom egy adag tészta elkészítéséhez: másfél merőkanál szósz forróra melegítve, melyben átforgatok egy főnek szánt tésztamennyiséget, majd meglocsolom egy kevés szűz olívaolajjal. Mozzarella golyókkal lehet tovább extrázni :)

Jó étvágyat kívánok :)

A szószt használhatod pizzára alapszószként, valamint egészben sült húsok pácolásához és frissen grillezett zöldségek ízesítésére is.

2 Tovább

Roberto konyhája

blogavatar

Gyertek velem egy kalandos utazásra a könnyed ízek világába, ahol a mesteri fortélyok és különleges finomságok nem elérhetetlenek többé. Fedezzük fel együtt a gasztro világ színe javát! :)

Utolsó kommentek