Ritkán eszem halat, pedig tudom, hogy nagyon egészséges.
Amikor nagyobb bevásárlóközpontokban járok és látom a frissen jégre rakott lazacfilét, nem tudom otthagyni, úgy érzem, most jött el az a nap, amikor lazacot kell ennem.
Gyorsan elkészíthető és nem csak a tésztát ajánlom nektek köretként, lehet egy friss saláta is, amihez egy olívaolajos, mézes-fehérborecetes öntet kíválóan illik.
Hozzávaók 4 főre:
- 50 dkg lazac
- 2 dkg vaj
- 5 evőkanál olívaolaj
- 50 dkg pappardelle tészta
- 1 db citrom cikkekre szeletelve
- 3 evőkanál frissen készített pesztó egy főnek, egy adag tésztára
- só, bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Szeleteljük négy egyenlő részre a lazacfilét és mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk meg. Melegítsük fel az olívaolajat a vajjal együtt egy serpenyőben, majd amikor a vaj kicsit habzani kezd, azzal jelzi hogy sütésre kész.
- Bőrös felével rakjuk a szeletet a forró serpenyőbe és süssük két percet a forró olajban közepes lángon.
- Majd szedjük ki tepsire a szeleteket és rakjuk a 200 fokos sütőbe 10 percre.
Villámgyors és egyszerű!
Főzzük ki a tésztát és rakjuk egy olívaolajjal felmelegített serpenyőbe a tűzhelyre, majd adjuk hozzá a pesztót és forgassuk át gyorsan.
Halmozzuk a tányérra és rakjunk a tetejére egy lazacszeletet. Frissen borsozhatjuk és adhatunk mellé citromot.
Jó étvágyat kívánok! :)
Utolsó kommentek