Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Epres brownie

A süteményreceptek közül talán ez az, ami a legközelebb áll a szívemhez, olyan sok ízesítéssel készítettem már el, hogy egy ideje nem is számolom.

Most azért döntöttem az eper mellett, mert – bár még nem tudom beszerezni a mézédes magyar epret a piacon, a kedvenc eladómtól – annyira megtetszett egy üzletben, hogy nem hagyhattam ott.

Érdemes kísérletezni így az eperszezon kapujában, hogy mire beérik a termés, tökéletesítsük a brownie-sütés tudományát!

eper brownie kakaópor étcsokoládé vaj kristálycukor finomliszt tojás só sütőpor sütemény süti sütirecept desszert

Hozzávalók 24 db-hoz:
 

  • 200 g 60%-os étcsokoládé
  • 220 g vaj
  • 400 g kristálycukor
  • 160 g finomliszt
  • 60 g cukrozatlan kakaópor
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 25 dkg eper

Elkészítés:
 

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra – villanysütőnél használjunk légkeverés funkciót.
     
  2. Rakjuk a vajat egy magasfalú műanyag tálba és mikrohullámú sütőben a legmagasabb fokozaton melegítsük 2 percen keresztül.
    Tördeljük bele az étcsokoládét és rakjuk félre egy kicsit, hogy a meleg vaj felolvaszthassa, majd keverjük össze.
     
  3. A tojásokat a cukorral együtt keverjük habosra (fehéredésig) egy elektromos habverő segítségével, körülbelül 2 percig.
     
  4. Szitáljuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a sütőport, dolgozzuk el jól a habverővel, majd mehet bele a csipet só és végül az olvasztott vajas csokoládé is.
     
  5. Béleljünk ki sütőpapírral egy nagy méretű tepsit úgy, hogy a papír túllógjon a tepsi peremén.
     
  6. Töltsük a masszát a tepsibe és osszunk el benne annyi epret, amennyit nem sajnálunk, megfelezve, negyedelve vagy akár egészben is. Süssük körülbelül 20-25 percig.
  7. Sütés után hagyjuk kihűlni és a sütőpapírral együtt kiemelve, ízlés szerint porcukorral vagy még több friss eperrel tálaljuk.

eper brownie kakaópor étcsokoládé vaj kristálycukor finomliszt tojás só sütőpor sütemény süti sütirecept desszert

Jó étvágyat kívánok! :)

0 Tovább

Citromkrémes - kesudiós csokis muffin

Mindig is nagy kedvenceim voltak a cupcake-ek, hiszen nagyon sok féle képpen elkészíthetőek. Elsőre furcsa párosításnak tűnhet a sós kesudió és az édes citromkrém, de higgyetek nekem, az egész család odáig lesz érte.

Az sem baj, ha nagy mennyiségben készíted el, hiszen a siker garantált, és biztos vagyok benne, hogy nem fog belőle maradni.

A muffin hozzávalói 12 db-hoz:
 

  • 4 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor (nagyjából 2 evőkanál)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 3 dkg pirított sós kesudió

A krém hozzávalói:
 

  • 200 ml habtejszín
  • 250 g mascarpone
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 citrom reszelt héja és a felének leve

A muffin elkészítése:
 

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra – villanysütőnél használjunk légkeverés funkciót.
     
  2. Üssük tálba a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot és gépi habverővel keverjük habosra, a legmagasabb fokozaton, körülbelül 2 percig.
     
  3. Ha ezzel végeztünk, szitáljuk hozzá a lisztet a kakaóporral és a sütőporral, majd adjunk hozzá egy csipet sót.
     
  4. A robotgéppel jól dolgozzuk össze, majd adagoljuk 12 felé a muffin papírral bélelt tepsibe.
     
  5. Az előmelegített sütőben süssük 18 percig és miután elkészült hagyjuk teljesen kihűlni.

A krém elkészítése:
 

  1. Verjük kemény habbá a tejszínt, majd adjuk hozzá a mascarpone-t, a porcukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd alaposan dolgozzuk össze robotgép segítségével.
     
  2. Ha elkészültünk, töltsük habzsákba és nyomjunk nagy puffokat a kihűlt muffinok tetejére.

Díszítsük a pirított kesudióval és hűtsük le hűtőben, vagy fogyasszuk azonnal.

Jó étvágyat kívánok :)

0 Tovább

Narancsos – gyömbéres túrós pite villámgyorsan

Ha nincs kedved a kelt, vagy leveles tésztával bajlódni, de szeretnél valakit elvarázsolni a sütő-tudományoddal, itt az ideje, hogy kipróbáld ezt a villámgyors és egyszerű süti receptet.

Nem kell hozzá se nyújtófa, se gyúródeszka, tulajdonképpen sok konyhai tapasztalat sem. Néhány hozzávaló, egy kis elszántság, és irány a konyha!

gyömbér narancs túró tojás margarin háztartás sütemény desszert süti cukor édesítőszer

Hozzávalók 12 db-hoz:

  • 400 g háztartási keksz
  • 500 g tehéntúró
  • 1 db tojás
  • 250 g margarin
  • 2 teáskanál friss reszelt gyömbér
  • 1-2 evőkanál cukor vagy más édesítőszer
  • 1 közepes narancs reszelt héja és leve

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra – villanysütőnél használjunk légkeverés funkciót, majd mikrohullámú sütőben olvasszuk fel a margarint folyékony állagúra.
     
  2. A kekszet magam daráltam egy konyhai gépben, de kisebb adagokban nyugodtan egy zacskóban, sodrófával is meg lehet törni.
     
  3. Öntsük a ledarált kekszre a megolvasztott margarint, majd alaposan keverjük össze.
     
  4. Béleljünk ki egy közepes méretű tepsit, majd öntsük bele a margarinos kekszet és alaposan nyomkodjuk meg, hogy az összetevők egy jó kemény felületet alkossanak.
     
  5. Alaposan keverjük össze a túrót a cukorral, a narancs héjával és levével valamint a tojással. Oszlassuk el a keksz alapon és 30 perc alatt süssük készre.
     
  6. Miután kihűlt, szeleteljük tetszőleges méretűre és már fogyaszthatjuk is.

gyömbér narancs túró tojás margarin háztartás sütemény desszert süti cukor édesítőszer

Tipp: Én egy keveset kivettem a darált kekszből és szórtam a túróval fedett részre, ami nagyon szépen megbarnult a sütés végére.

Jó étvágyat kívánok! :)

0 Tovább

Epres – lime-os pohárkrém

Nem olyan régen találtam ki ezt a receptet, amikor a barátaim egy hirtelen ötlettől vezérelve kitalálták, hogy átjönnek délután.
Pár órám volt rendet rakni ugyanakkor szerettem volna őket vendégül látni, habár tudtam, hogy nincs sok időm.
Körbe néztem hát, mit találok itthon, leszaladtam a közeli kisboltba, és villámgyorsan elkészítettem ezt a pohárkrémet.

Mondanom sem kell, osztatlan sikert aratott, nektek is szívből ajánlom!

A piskótatészta hozzávalói 10 adaghoz:

  • 4 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor (nagyjából 2 evőkanál)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg vaj
  • 1 csipet só 
  • 5-6 db eper

A krém hozzávalói:

  • 400 ml habtejszín
  • 250 g mascarpone
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 lime reszelt héja és a felének a leve

A piskótatészta elkészítése:
 

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra – villanysütőnél használjunk légkeverés funkciót.
     
  2. Üssük tálba a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot és gépi habverővel a legmagasabb fokozaton keverjük habosra, körülbelül 2 perc alatt.
     
  3. Ha ezzel végeztünk, szitáljuk hozzá a lisztet, a kakaóporral és a sütőporral, majd adjunk hozzá egy csipet sót.
     
  4. Dolgozzuk jól össze a robotgéppel, majd rakjuk egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe.
     
  5. Süssük az előmelegített sütőben 20 percig és miután elkészült hagyjuk teljesen kihűlni.

A krém elkészítése:
 

  1. Verjük kemény habbá a tejszínt, majd adjuk hozzá a mascarpone-t, a porcukrot, a lime reszelt héját és levét, majd alaposan dolgozzuk össze robotgép segítségével.
     
  2. Ha elkészültünk, töltsük habzsákba a krémet, vegyük elő kedvenc poharainkat és jöhet a nasi a barátoknak.

Tálalás:

  1. Rakjunk a kihűlt piskótából a pohár aljára – én például beletépkedtem – majd ízlésesen helyezzük el az epreket, a szabad helyet pedig töltsük ki krémmel.
     
  2. A következő réteg ismét piskóta, majd jöhet még krém, amivel vastagon befedjük az egészet.
     
  3. Szeletelt lime-mal vagy eperrel díszíthetjük és csináljunk helyet a hűtőben, mert 1-2 órát jó, ha állni hagyjuk.

Tipp: A gurmanok meglocsolhatják a piskótát valami jó likőrrel, az adja meg az érzést csak igazán. 

Jó étvágyat kívánok! :)

0 Tovább

Ünnepi csokoládétorta Húsvétra

Ez a torta a csokoládé szerelmeseinek hozza el igazán a húsvét ünnepi hangulatát.
Rengeteg csokival, a közepén vastag mascarpone krémmel és illatozó narancshéjjal csábítja a jóllakott vendégeket az asztal köré. Amiben biztos vagyok: senki nem fog ellenkezni!

húsvét  tojás  csokitorta  liszt  sütőpor  só  porcukor  kakaópor  narancs  citrom  étcsokoládé  tejcsokoládé  habtejszín  mascarpone  desszert  sütemény

Hozzávalók 16 szeletes tortához:

  • 8 tojás
  • 27 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 2,5 dl (cukrozatlan) habtejszín
  • 50 dkg mascarpone sajt

Elkészítés:

  1. A torta bevonásához szükséges krémhez egy kisebb lábasban melegítsük forróra a tejszínt, húzzuk le a tűzről, és szórjuk bele az apróra tört tej- és étcsokoládét. Hagyjuk dolgozni a meleg tejszínt, és pár perc elteltével egy habverővel alaposan keverjük össze. Szobahőmérsékleten gyakori kevergetés mellett hagyjuk kihűlni.
     
  2. A töltelékhez a mascarponét alaposan keverjük össze 3 dkg porcukorral, a citrom héjával és levével majd tegyük hűtőbe.
     
  3. A piskótához mérjük ki a lisztet, a kakaóporral együtt szitáljuk át, majd adjuk hozzá a sütőport. Válasszuk ketté a tojásokat, a sárgáját a porcukor háromnegyedével, a narancs reszelt héjával és levével habosítsuk fel.
     
  4. A fehérjét a maradék porcukorral és csipet sóval verjük kemény habbá és forgassuk óvatosan a felvert tojássárgájához. Több részletben adjuk hozzá a kakaóporos lisztet, és könnyed mozdulatokkal keverjük össze.
     
  5. Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt, 24 cm átmérőjű tortaformába, majd tegyük 175 °C-ra előmelegített sütőbe. Süssük kb. 35 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellőképpen megsült-e.
     
  6. A formából kivéve hagyjuk rácson kihűlni, majd vágjuk ketté középen, és az alsó lapot kenjük meg a mascarponés krémmel. Helyezzük rá a másik piskótalapot és fedjük be az egészet a csokoládés-tejszínes krémmel. Úgy oszlassuk el a krémet, hogy vastagon jusson a tetejére, de az oldalára is jusson bőségesen. Mintázzuk a tetejét egy kanál segítségével, úgy, hogy a kanál domború felével kis csúcsokat formázunk a csokikrémből.

Tipp: tálalásig tartsuk hűtőben, majd szeleteljük forró vízbe mártott késsel.

Jó étvágyat kívánok! :)

0 Tovább

Kandírozott gyümölcsös kuglóf, mascarpone krémmel

kuglóf kandírozott gyümölcs sütemény süti édesség desszert mascarpone tojás liszt cukor vaníliás cukor

A hétvégi nagytakarítás során előkerült a szekrényem mélyéről egy kuglófforma. Talán karácsonyi ajándék volt? Már nem emlékszem.

A lényeg, hogy kedvet kaptam egy kis cukros varázsláshoz.
Úgyis imádom, ha extra meleget ad a sütő és lehetetlen elrontani ezt a receptet, mert annyira könnyű.

A recept is elég régi, akkoriban a nénikém még maga aszalta a gyümölcsöt és a kuglófformája is olyan kopott volt, mint egy gyalogsági rohamsisak.

Ha neked is porosodik egy kuglófforma a szekrény mélyén, tégy egy próbát, hidd el, nagyon megéri!

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 1 dl meleg víz (a legmelegebb, ami a csapból kijön)
  • 1 dl napraforgóolaj
  • 20 dkg rétesliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg kandírozott citrom
  • 10 dkg kandírozott vegyes gyümölcs
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez

Díszítés:

  • 4 dkg porcukor
  • 250 g mascarpone sajt
  • a maradék kandírozott gyümölcs

kuglóf kandírozott gyümölcs sütemény süti édesség desszert mascarpone tojás liszt cukor vaníliás cukor

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét 2 dkg porcukorral (egy púpozott evőkanál) verjük kemény habbá a robotgéppel.

2. A sárgáját verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral. Miközben verjük, adjuk hozzá a meleg vizet és lassan adagoljuk hozzá az olajat. Nem sok mennyiség, így hamar végzünk.

3. Keverjük a rétesliszthez a sütőport, a kandírozott vegyes gyümölcsöt és a kandírozott citromot (ha nem kapnánk citromot, narancs is jó, de lehet dupla mennyiségű vegyes gyümölcs is).

4. Adjuk az egészet a tojássárgás masszához, alaposan keverjük össze, majd nagy mozdulatokkal keverjük bele a felvert tojásfehérjét.

5. Alaposan kenjük ki vajjal és lisztezzük meg a kuglófformát. Öntsük bele az elkészített kuglóftésztánkat és rakjuk a sütőbe.
A sütő alsó harmadába, a második szintre helyezzük a rácsot és arra rakjuk a kuglófformát (ahová a rácsot becsúsztatjuk, ne a legalsóra).

Fontos, hogy az alsó hő jobban érje a forma felületét, mert a tészta sűrű és nehéz, így fontos hogy alulról kezdjen el sülni, főleg az első 15 percben.


A sütési idő  összesen 45 perc, alsó-felső sütési funkción. Ebből 15 perc 200 °C-on és 30 perc 175 C°-on.

A megsült kuglófforma tetejére tegyünk egy vágódeszkát vagy sütőrácsot, és óvatosan fordítsuk meg. Nem is kell erőlködni, azonnal kijön!

Díszítés:

A mascarpone sajtot keverjük össze a porcukorral és töltsük habzsákba. Csillag formával díszítsük a kuglóf tetejét diónyi puffokkal és a maradék krémet nyomjuk tálalásnál a tányérra.
A maradék kandírozott gyümölcsöket ízlésesen oszlassuk el a kuglóf tetején.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp: Én az Lidl-ben találtam a nagyon olcsó kandírozott gyümölcsöt és sikerült 399 Ft-os olasz mascarpone sajtot is vennem.

kuglóf kandírozott gyümölcs sütemény süti édesség desszert mascarpone tojás liszt cukor vaníliás cukor

0 Tovább

Királygarnélás Quiche

királygarnéla királyrák garnélarák quiche kaliforniai paprika sós sütemény francia liszt tojás sajt tejföl só bors vaj olívaolaj fokhagyma vöröshagyma

Tavaly nyáron készítettem először quiche-t, akkor szalonnával és póréhagymával ízesítettem.

Egy egész francia menüsort kellett összeállítanom és a sok kísérletezés közben nagyon megszerettem ezt a receptet, mivel tulajdonképpen bármiből el lehet készíteni, ha elengedjük a fantáziánkat.
Ami mindig fontos, hogy legyen a receptben tojás és krémes tejföl. A sajt és a hús már csak korona ezen a könnyed finomságon.

Légy akár vegetáriánus, akár húsimádó, kapcsold be a sütőt, és süss velem egy fenséges quiche-t!

A tészta hozzávalói:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • kevés víz (5 cl)

A töltelék hozzávalói:

  • 3 db kaliforniai paprika; sárga, piros és zöld
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg garnélarák
  • 175 g 20%-os zsírtartalmú tejföl
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 3 db tojás
  • só és bors

 királygarnéla királyrák garnélarák quiche kaliforniai paprika sós sütemény francia liszt tojás sajt tejföl só bors vaj olívaolaj fokhagyma vöröshagyma
 
A tészta elkészítése:

1. Készítsünk tésztát a lisztből, a vajból, a tojássárgájából és a vízből, egy kevés só hozzáadásával. Gyúrjuk alaposan cipóvá egy lisztezett deszkán és hagyjuk hűtőben pihenni 15 percet.

2. Vajazzunk ki egy 24 cm-es tortaformát, nyújtsuk formára a tésztát és igazítsuk a formába. Ügyeljünk a szélekre is, kissé lógjanak rá a forma szélére, hogy sütés közben ne hajoljanak vissza. Süssük 10 percig 175 fokos sütőben, majd vegyük ki, villával szurkáljuk meg és tegyük félre.

A töltelék elkészítése:

1. Pirítsuk meg az olajon az apró kockákra vágott kaliforniai paprikákat 5 perc alatt, adjuk hozzá a cikkekre vágott vöröshagymát és belereszelve a fokhagymát pároljuk még 5 percig.

2. Adjuk hozzá a kiolvasztott garnélákat és pároljuk készre az egészet 2 perc alatt. Rakjuk félre, hagyjuk langyosra hűlni, és közben rakjuk tálba a többi hozzávalót.

3. Verjük fel a tojásokat a megmaradt fehérjével, rakjuk bele a tejfölt és a reszelt sajtot. Keverjük hozzá a langyosra hűlt kaliforniai paprikákat, dolgozzuk alaposan össze és öntsük az elősütött tésztára. Süssük 35 perc alatt készre 175 fokon.

Jó étvágyat kívánok :)

0 Tovább

Epres-narancsos csokitorta

narancs  csokoládé csokoládé eper torta sütemény édesség desszert süti étcsokoládé

A kedvenc zöldségesemnél ma reggel belefutottam egy hatalmas tál zamatos eperbe. Tamás azt mondta, hogy ez most egy különleges szállítmány, 1-2 hétig még nem jön újra igazán szép eper.

Azonnal le is csaptam rá. A fejemben már félig meg is sült az epres csokitorta, amikor eszembe jutott, hogy megbolondítom valami citrusos ízzel.

Vettem mellé pár meseszép narancsot, és rohantam is haza sütni.

A tészta hozzávalói:

  • 38 dkg liszt
  • 25 dkg puha vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krém és a díszítés hozzávalói:

  • 300 g étcsokoládé
  • 3 dl tejszín
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 20 dkg eper

A tészta elkészítése:

1. Rakjuk egy tálba a puha vajat, a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és gyúrjunk belőle egy közepes állagú cipót.

2. Rakjuk át egy 22 cm-es pite vagy tortaformába és béleljük ki vele. Kezünkkel alaposan nyomkodjuk szét a formában és ügyeljünk arra, hogy a szélekre is jusson a tésztából.

3. Egy sütőpapírt simítsunk a tésztával bélelt piteforma tetejére. Nyomjuk bele a forma mélyedésébe és töltsük meg bármilyen hüvelyes növénnyel (bab, sárgaborsó). Én sárgaborsót használtam, elsimítottam a tetején és így tettem a sütőbe 20 percre 180 fokon légkeveréses funkción.

4. Amikor eltelt a 20 perc, vegyük ki a pitetésztát és óvatosan távolítsuk el a súlynak használt babot vagy borsót. Ezek után még 5 percet süssük a forró sütőben.

A krém elkészítése:

1. Melegítsük forróra a tejszínt egy lábosban, majd lehúzva a lángról tördeljük bele az étcsokoládét.

2. Reszeljük bele a narancs héját és hagyjuk állni 2 percet, ezután keverjük alaposan össze egy habverővel. Szép fényes és sűrű masszát fogunk kapni, amit szobahőmérsékleten hagyjunk langyosra hűlni.
 

narancs  csokoládé csokoládé eper torta sütemény édesség desszert süti étcsokoládé

3. A langyosra hűtött tésztát hagyjuk a formában és töltsük meg a felkevert a csokoládékrémmel. A tetejét simítsuk el és szeleteljük rá a megmosott epret ízlés szerinti formában.

Jó étvágyat kívánok :)

Érdekesség a csokoládéról:

A csokoládé egy kakaóbabból készített édesség. Elterjedten vékony lapokban, bonbonként vagy italként lehet fogyasztani. A csokoládé nahuatl indián nevéhez, a xocolātlhoz (ejtsd: sokolátl) hasonló hangzású névként került a világ legtöbb nyelvébe, a magyarba is.

Amerikában az aztékok már jóval az európai hódítók előtt is itták a csokoládét. 1519-ben, amikor a spanyolok a mai Mexikó területére érkeztek, Montezuma xocolātl-lal kínálta Cortést. A maják birodalmában is ismert és fontos volt: a kakaóbabot más dél-amerikai kultúrákhoz hasonlóan fizetőeszközként (is) használták. Maga a kakaó neve is utal a kereskedelemre; a „cacau” eredetileg egy ige, jelentése: venni, cserélni, vásárolni. A kakaóbab a szertartásokhoz is esszenciális volt. Megpörkölték, ledarálták, vízzel habosra rázták (nagy zsírtartalma miatt nehezen oldódott), majd megitták a keserű italt, melynek eredeti neve xocolātl. Amikor a majákat legyőzték az aztékok, a hadisarcot kakaóbabban kellett kifizetniük. Az aztékok már ízesítették a keserű italt fahéjjal, ánizzsal, vaníliával, kukoricaliszttel, és a legfontosabb, hogy elkészítése során erjesztették is. Ennek köszönhetően sokkal lágyabb állagot és kevésbé keserű ízt értek el.

narancs  csokoládé csokoládé eper torta sütemény édesség desszert süti étcsokoládé

0 Tovább

Ferrero Cupcake

cupcake ferrero mogyorós muffin édesség desszert süti csokoládé sütemény

Puha, mogyorós tészta és selymes tejcsokoládé krém, mennyei Ferrero golyóval koronázva. Ugye, milyen mesésen hangzik? Hát még az íze ;)
Készítsük el együtt az évszak legmenőbb sütijét, amivel bármilyen alkalomból örömünnepet varázsolhatunk!

A tészta hozzávalói:

  • 24 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 3  csapott teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 8 dkg puha vaj
  • 240 ml tej
  • 2 tojás
  • 5 dkg sótlan mogyoró durvára törve

A tészta elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet légkeverésre. Béleljük ki papírral a muffintepsit.

2. Tegyük a lisztet, a cukrot, a mogyorót, a sütőport, a sót és a puha vajat egy nagy tálba és keverjük jól össze. 

3. Keverjük össze a tejet és a tojást egy külön tálban, adjuk az egészet a lisztes keverékhez és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával.

4. Süssük 20 percig 175 fokon, ha van rá mód légkeverésen, gázsütőben pedig 180 fokon.

A krém és a díszítés hozzávalói:

  • 250 g mascarpone sajt
  • 200 g tejcsokoládé
  • 3 dkg vaj (egy púpos teáskanál)
  • 12 db Ferrero golyó

A krém és a díszítés elkészítése:

1. Nagyobb méretű tálban, gőz felett olvasszuk meg a vajat. Tördeljük bele a tejcsokoládét és folyamatosan kevergetve olvasszuk bele.

2. Vegyük le a tűzről és kevergetve hűtsük 5 percet. Keverjük bele alaposan a mascarpone sajtot, majd töltsük habzsákba és nyomjuk a kihűlt muffinok tetejére.

3. Díszítsük Ferrero golyókkal. Hűtsük hűtőben 30 percet és fogyasszuk örömmel.

Jó étvágyat kívánok :)

0 Tovább

Roberto konyhája

blogavatar

Gyertek velem egy kalandos utazásra a könnyed ízek világába, ahol a mesteri fortélyok és különleges finomságok nem elérhetetlenek többé. Fedezzük fel együtt a gasztro világ színe javát! :)

Utolsó kommentek