A süteményreceptek közül talán ez az, ami a legközelebb áll a szívemhez, olyan sok ízesítéssel készítettem már el, hogy egy ideje nem is számolom.
Most azért döntöttem az eper mellett, mert – bár még nem tudom beszerezni a mézédes magyar epret a piacon, a kedvenc eladómtól – annyira megtetszett egy üzletben, hogy nem hagyhattam ott.
Érdemes kísérletezni így az eperszezon kapujában, hogy mire beérik a termés, tökéletesítsük a brownie-sütés tudományát!
Hozzávalók 24 db-hoz:
- 200 g 60%-os étcsokoládé
- 220 g vaj
- 400 g kristálycukor
- 160 g finomliszt
- 60 g cukrozatlan kakaópor
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 25 dkg eper
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra – villanysütőnél használjunk légkeverés funkciót.
- Rakjuk a vajat egy magasfalú műanyag tálba és mikrohullámú sütőben a legmagasabb fokozaton melegítsük 2 percen keresztül.
Tördeljük bele az étcsokoládét és rakjuk félre egy kicsit, hogy a meleg vaj felolvaszthassa, majd keverjük össze.
- A tojásokat a cukorral együtt keverjük habosra (fehéredésig) egy elektromos habverő segítségével, körülbelül 2 percig.
- Szitáljuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a sütőport, dolgozzuk el jól a habverővel, majd mehet bele a csipet só és végül az olvasztott vajas csokoládé is.
- Béleljünk ki sütőpapírral egy nagy méretű tepsit úgy, hogy a papír túllógjon a tepsi peremén.
- Töltsük a masszát a tepsibe és osszunk el benne annyi epret, amennyit nem sajnálunk, megfelezve, negyedelve vagy akár egészben is. Süssük körülbelül 20-25 percig.
- Sütés után hagyjuk kihűlni és a sütőpapírral együtt kiemelve, ízlés szerint porcukorral vagy még több friss eperrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok! :)
Utolsó kommentek