A karácsony közeledtével érdemes lelassulni kicsit és lélekben is ráhangolódni az ünnepre. Ebben segít egy gyors, de mégis nagyon finom reggeli, ami kellemessé teszi az egyébként rohanós reggeleket!
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 40 dkg gluténmentes lisztkeverék
- 4 db tojás
- 3 dl laktózmentes tej
- 10 dkg laktózmentes vaj
- 5 dkg xilit vagy gyümölcscukor
- 1 tasak gluténmentes sütőpor
Elkészítés:
- Olvasszuk fel a vajat mikrohullámú sütőben, majd hagyjuk langyosra hűlni. Üssük a tojásokat egy magasfalú keverőtálba, adjuk hozzá a tejet, a langyosra hűtött vajat, a cukrot és a csipet sót.
- Majd gépi habverővel verjük fel, szitáljuk hozzá a lisztet a sütőporral és dolgozzuk csomómentesre.
- Forrósítsuk fel a goffrisütőt és egy közepes méretű merőkanállal adagoljuk a tésztát a sütőlapokra. Csukjuk rá a tetejét és süssük a goffrikat szép barnára, körülbelül 4-5 perc alatt.
Tipp: az én tapasztalatom az, hogy érdemes az első perc után kinyitni a sütőt, mert keletkezik egy kevés gőz és jó, ha ez távozik, mert ezáltal kapunk igazán ropogós goffrikat.
Ízlés szerint tálalhatjuk fagyival, juharsziruppal, lekvárral, gyümölccsel vagy mogyorókrémmel.
Jó étvágyat kívánok! :)
Utolsó kommentek