Ha imádjuk a muffinokat, ezt nem szabad kihagyni. Sok sok csoki és illatos reszelt narancshéj illata lengi majd be a konyhát miközben sül a sok muffin. Kalandra fel!
Tészta:
- 24 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- csipet só
- 8 dkg vaj
- 240 ml hideg tej
- 2 tojás
- 1 db narancs reszelt héja
Krém:
- 5 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 db narancs reszelt héja
- 5 dkg tejcsokoládé a díszítéshez
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet, légkeverés funkcióra.
- Béleljük ki papírral a muffin tepsit.
- Tegyük a lisztet, a reszelt narancshéjat, cukrot, sütőport, a sót és a vajat egy nagy tálba, majd keverjük jól össze.
- Keverjük össze a tejet és a tojásokat külön tálban, adjuk az egészet a lisztes keverékhez és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával, süssük 20 percig.
- Míg a muffinok sülnek, elkészítjük rá a krémet. Gőz felett folyamatosan kevergetve, olvasszuk meg a vajban a csokoládét. Reszeljük bele a narancs héját és amikor fényes és krémes állagú, ne melegítsük tovább. Vegyük le a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni és rakjuk 10 percre a hűtőbe.
- Amikor a muffinok elkészültek és kihűltek, vegyük elő a krémet, majd keverjük fel alaposan (én picit vártam, hogy majdnem elérje a szobahőmérsékletet).
- Töltsük habzsákba és nyomjuk a muffinok tetejére. Kanállal is tökéletes, ha nincs habzsák. Díszítsük tejcsokoládé cikkekkel és fogyasszuk egészséggel.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok!
Utolsó kommentek