Kitaláltam egy igazán gyors levest azoknak, akik a hűvös estéket szeretnék melegségben eltölteni. A gyömbér jótékony melegítő hatása és a csicseriborsó tápanyagban való gazdagsága fogja egytálétellé tenni ezt a levest.
Hozzávalók 4 főre:
- 400 g csicseriborsó (lében áztatott)
- 30 dkg burgonya megtisztítva és kockára vágva
- 1/2 szál póréhagyma felkarikázva (15 centis darab)
- 2 gerezd fokhagyma megtisztítva és vékonyra szeletelve
- egy 2 centiméteres friss gyömbér vékonyan megpucolva és felszeletelve
- 1 evőkanál mogyoró olaj, helyettesíthető olívaolajjal
- 3 dl főző tejszín
- tálaláshoz pirítsunk mogyorót
- só és fehér bors
Elkészítés:
- Lével együtt rakjuk fazékba a csicseriborsót. A levét kóstoljuk meg, mert márkánként változik, hogy milyen sós az íze. Adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a vékonyra szeletelt póréhagymát, a felszeletelt fokhagymákat és felkarikázott gyömbért.
- Öntsük fel picivel több vízzel mint amennyi ellepi, forraljuk föl és forrástól számítva 20 perc alatt főzzük készre közepes lángon. Közeben sózzuk borsozzuk, adjuk hozzá az 1 evőkanál mogyoró olajat.
- Ha elkészült, húzzuk le a tűzről és öntsük bele a tejszínt. Turmixgépben vagy botmixerrel turmixoljuk simára. Merjük a levest csészébe, szórjuk meg pirított mogyoróval és locsoljuk meg mogyoró olajjal a tetejét.
Jó étvágyat kívánok!
Utolsó kommentek