A tojásból készült reggelik mindig nagyon finomak, és az sem elhanyagolható tény, hogy rendkívül gazdaságosak.

Bármilyen maradékkal vagy csak néhány hozzávalóval fel lehet őket dobni, és majdhogynem minden nap újat alkotni.

Én például nagyon szeretem, ha egy tojásból készült ételbe rokfort sajt van belemorzsolva, vagy van pár karika jó kis parasztkolbász, ezek adják csak meg igazán az egész napi lendületet.

Nem kell más, mint egy jó minőségű serpenyő és indulhat a nap!

Hozzávalók 1 főre:

  • 3 db tojás
  • ¼ kápia paprika
  • ¼ lila hagyma
  • ¼ sárga kaliforniai paprika
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • olívaloaj

Elkészítés:

1. Vágjuk apróra a petrezselymet, mossuk meg a zöldségeket és pucoljuk meg a hagymát, majd aprítsunk minden hozzávalót apró kockákra. 

2. Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat és pirítsuk meg benne a hozzávalókat. Közben üssük tálba a tojásokat, verjük fel egy villával, adjunk hozzá egy csipet sót és a petrezselyemet, majd öntsük a megpirult zöldségekre.

3. Süssük közepes lángon lefedve és amint látjuk, hogy az omlett már a szélein is megpirult, egy lapos fakanállal óvatosan emeljük meg azt, és engedjük, hogy a még nyers tojás befolyjon alá.

4. Nem kell megfordítani, elég, ha a legkisebb lángon lefedve készre sütjük.

Amikor kettéhajtjuk az omlettet a serpenyőben, még annyira forró, hogy a nyers részek is azonnal megsülnek.

Tálaljuk sok zöldséggel, és ha szeretjük az avokádót, azt se hagyjuk ki!

Jó étvágyat kívánok! :)