Nem csak a kávé szerelmeseinek ajánlom ezt a mennyei sütemény receptet, hanem mindenkinek, aki egy kis ízizgalomra vágyik! Ragadj fakanalat, süss egy finom kávés mámort, és hívd át a barátokat, hogy megoszthasd velük! Annyira könnyű elkészíteni, nagyon finom és abbahagyhatatlan!
Hozzávalók
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- csipet só
- 8 dkg vaj
- 240 ml tej
- 2 tojás
- 3 teáskanál instant kávé
Krém:
- 5 dkg vaj
- 25 dkg mascarpone sajt
- 3 dkg porcukor
- 2 teáskanál instant kávé
- pár kávészem a díszítéshez
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet, légkeverésre. Béleljük ki papírral a muffintepsit. Tegyük a lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport, a sót és a vajat egy nagy tálba, majd keverjük jól össze.
Egy külön tálban keverjük össze a tejet, a tojást és az instant kávét, adjuk az egészet a lisztes keverékhez, és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával, süssük 20 percig.
Tipp:
Készítsd el dupla adag mascarpone sajttal, hogy még krémesebb legyen!
Míg a muffinok sülnek, elkészítjük rá a krémet. Oldjuk fel 2 evőkanál langyos vízben az instant kávét, adjuk hozzá a vajat, a krémsajtot és a porcukrot. Dolgozzuk össze alaposan, töltsük habzsákba, és nyomjuk a muffinok tetejére. Díszítsük kávészemekkel, és fogyasszuk el gyorsan.
Utolsó kommentek