Imádok kekszet sütni! Reggelente sokszor életet ment! Néha nincs időm munkába indulás előtt nagyot reggelizni, szendvicset és teát főzni, vagy grill kolbászt sütni 6.15-kor. Pedig mire a kapun kilépek, már farkaséhes vagyok! Ilyenkor reménykedve pillantok a kekszes dobozomra, hogy ” ugye még maradt egy keksz, amit beletunkolhatok a tejeskávémba”, mert nem szeretek éhesen utazni. Mázli, hogy ez a keksz, másfél-két hétig teljesen omlós és puha marad a lezárt dobozban. Nem túl egészséges édességgel indítani a napot, de energiát ad és elindít a reggeli álmost utamon. Készíts el, hogy te is megtapasztald, jobb, mint a bolti tartósított vacak! Igazi
Házi csokis-müzlis keksz!
A csokis-müzlis keksz hozzávalók:
- 300 g liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 140 g porcukor
- 1 csomag vanília cukor
- 200g vaj
- 2 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 250 g csokis müzli ( cerbona)
A csokis-müzlis keksz elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a narancs reszelt héját, valamint a vanília cukrot. Robotgéppel habosra keverjük, egy csipet sót adunk hozzá. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral, majd kanállal a masszához keverjük és ezzel el is készült a keksz alapunk.
Belekeverjük a csokoládés müzli keveréket, majd sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk. Hagyjunk a kekszek között 3-4 cm távolságot, mert sütés közben veszi fel a kerek kekszformát. Készíthetünk kisebb vagy nagyobb kekszeket. Én a nagyobb fajtákat készítettem most el. (Én most a nagyobb fajtákat készítettem el.) Sütés: 175 fokon 17 perc a sütő középső részében.
Utolsó kommentek