Ilyen finom és villámgyors burgonyakrémlevest még biztosan soha nem ettél! Próbáld ki, ajánlom szeretettel!
Hozzávalók 4 főre
• 80 dkg burgonya
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 0,5 dl olívaolaj
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 dl tej
• 2 dl tejszín
• 3 dkg vaj (1 evőkanál)
• 10 dkg fehér cheddar sajt
• ½ sárga kaliforniai paprika
• ízlés szerint zöldségleveskocka
Elkészítése
- Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk kockákra, aprítsuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymával rakjuk fel annyi vízben főzni, amennyi ellepi.
- Miután felforrt, állítsuk közepes lángra a tűzhelyet a burgonya alatt és ízesítsük sóval és borssal (zöldségleveskockával), majd adjuk hozzá az olívaolajat, és főzzük puhára a burgonyát.
- Amint megpuhult, adjuk hozzá a tejet, forraljuk fel újra, és lehúzva a tűzről pépesítsük le botmixerrel. Közben adjuk hozzá a tejszínt, turmixoljuk ezzel is alaposan össze, majd a vajat kis kockákban daraboljuk a tetejére, hogy ne bőrösödjön meg a leves teteje. Ezt hívják montírozásnak.
- Tálalás előtt aprítsuk fel apró kockákra a kaliforniai paprikát, és szórjuk a tetejére, majd reszeljünk rá fehér cheddar sajtot.
Utolsó kommentek