Ilyen finom és villámgyors burgonyakrémlevest még biztosan soha nem ettél! Próbáld ki, ajánlom szeretettel!

Hozzávalók 4 főre

• 80 dkg burgonya
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 0,5 dl olívaolaj
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 dl tej
• 2 dl tejszín
• 3 dkg vaj (1 evőkanál)
• 10 dkg fehér cheddar sajt
• ½ sárga kaliforniai paprika
• ízlés szerint zöldségleveskocka

Elkészítése

  1. Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk kockákra, aprítsuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymával rakjuk fel annyi vízben főzni, amennyi ellepi.
  2. Miután felforrt, állítsuk közepes lángra a tűzhelyet a burgonya alatt és ízesítsük sóval és borssal (zöldségleveskockával), majd adjuk hozzá az olívaolajat, és főzzük puhára a burgonyát.
  3. Amint megpuhult, adjuk hozzá a tejet, forraljuk fel újra, és lehúzva a tűzről pépesítsük le botmixerrel. Közben adjuk hozzá a tejszínt, turmixoljuk ezzel is alaposan össze, majd a vajat kis kockákban daraboljuk a tetejére, hogy ne bőrösödjön meg a leves teteje. Ezt hívják montírozásnak.
  4. Tálalás előtt aprítsuk fel apró kockákra a kaliforniai paprikát, és szórjuk a tetejére, majd reszeljünk rá fehér cheddar sajtot.