Az izzasztó hőségben is lehet forró levest enni! Olykor sokkal jobb, mint egy saláta vagy natúrszelet, mert a főtt zöldségeket és húsokat,  könnyebb megemészteni a gyomornak. Magával a leves levével pedig hozzájárulunk a folyadékpótlásunkhoz.


 
A Francia paraszt leves hozzávalói:

•    30 dkg száraz fehérbab
•    1 db citrom
•    1/2 fej kelkáposzta
•    4 db sárgarépa felkarikázva
•    4 db burgonya egészben hagyva
•    2 db vöröshagyma egészben
•    2 db póréhagyma vastagra szeletelve
•    8 gerezd fokhagyma összezúzva
•    4 db csirkecomb
•    20 dkg nyers füstölt sonka
•    2 ág kakukkfű
•    1 babérlevél
•    1 csokor petrezselyem
•    néhány szem fekete bors
•    só

 Elkészítés:

Áztassuk be a babot előzőéjszaka hidegvízbe. Főzés előtt mossuk meg és a zöldségekkel együtt nagy lábasban felrakjuk, annyi hideg hidegvízben főzni amennyi ellepi. A csirkecombokat alaposan megmossuk és kockára vágott sonkával a leveshez adjuk.

Fűszer csomót készítünk a kakukkfűből, a babérlevélből és a petrezselyemből, cérnával összekötözzük majd a készülő leveshez adjuk.

Amikor a leves felforr, hozzá adjuk a negyedekre vágott kelkáposztát és kis lángon főzzük tovább 1 órát, amíg a zöldségek megpuhulnak és a hús meg föl. Közben sózzuk és borsozzunk, leves kockát is adhatunk hozzá. A fűszer csomót kiemeljük, lehúzzuk a tűzről és belefacsarjuk a citromot és frriss kenyérrel kínáljuk.

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!