Csodálatos napsütéssel köszöntött be a tavasz és ilyenkor érdemes sokat programozni a szabadban. Sokan előveszik a piknikkosarat és azon morfondíroznak, milyen finomságokkal tölthetik meg azt. Amit én ajánlok nektek egy olyan finomság, amit bátran berakhattok a kosaratokba és hidegen is varázslatos!
Ízletes zöldségekkel puhára főtt csirkecomb, aminek kétfajta sajt került a bundájába és arany barnára lett sütve. Kövessetek nyomon a blogomon, és megmutatom nektek, hogyan készül az igazi görög tzatzikki, ami tökéletesen illik a parmezános csirkecombokhoz!
Hozzávalók:
• 6 db csirke alsó comb
• 1 szál sárgarépa
• 1 szál petrezselyemgyökér
• 1 db lila hagyma
• 5 dkg egész parmezán sajt
• só és egész bors
A panírozáshoz:
• liszt
• zsemlemorzsa
• 2 db tojás
Elkészítés:
A csirkecombokat alaposan megmossuk, és hideg vízben felrakjuk főni, úgy, mint ha húslevest készítenénk. A zöldségeket meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Megmossuk és várjuk, hogy a csirkecombjaink főni kezdjenek. Forrás után a víz felületéről a habot folyamatosan leszedjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, pár szem egész borsot és gyöngyöző forrás mellett 40 percig főzzük!Közben sóval ízesítjük. Így kapunk egy ízletes csirkecombot és egy kitűnő alaplevet, amit praktikusan krémlevesekhez és rizottókhoz is felhasználhatunk. Leszűrve 4-5 napig hűtőben tárolhatjuk! A füstölt sajt és parmezános bunda lesz majd a korona az ízek kiteljesedésében!
A megfőtt csirkecombokat kiszedjük és hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a panírt.
A tojásokat tálba ütjük és felverjük. Hozzá reszeljük a füstölt sajtot és átkeverjük. A zsemlemorzsához reszeljük a parmezán sajtot, úgy, hogy szép hosszú szálakat kapjunk és keverjük össze. A combokat megforgatjuk a lisztben, majd a füstölt sajtos tojásban és végül a parmezános morzsában.
Az így elkészített főtt csirkecombokat pár perc alatt bő olajban arany barnára sütjük! Sütőpapír csíkot vágva készítsünk pipettát a sült combokra. Fenséges melegen és hidegen, tökéletes étel egy feledhetetlen piknikhez!
Utolsó kommentek