Lélekmelengető finomság ebben a tréfás évszakban! Magazinos megjelenéseim első gyöngyszemeként készítettem el először ezt a levest. Hihetetlenül izgultam, amikor eljött a fotózás napja. Készen lenni mindennel időben, jó hangulatot teremteni az emberekkel, akiket nem ismersz és persze tökéletesen elkészíteni a receptet. Fantasztikus munka olyan emberekkel dolgozni, akik az ételt is úgy képre tudják komponálni, hogy összecsorduljon a nyál a szánkban. Egy jó étel, egy tökéletes tányér, a fehér lámpák fénye és az összhang kombinációja nyomja le a fényképezőgép exponáló gombját, hogy tökéletes kép szülessen. Amire azt mondja az olvasó, hogy ezt akarom! Készítsd el te is ezt a fantasztikus leves, hogy te is így érezhess!

Hozzávalók 6 főre:


•    60 dkg csirkemell
•    2 db közepes vöröshagyma
•    30 dkg petrezselyemgyökér
•    1 egész paradicsom
•    1 piros kaliforniai paprika
•    2 teáskanál gyömbér  vagy gyömbér por
•    2 teáskanál kurkuma
•    4 gerezd fokhagyma apróra vágva
•    só, bors
•    6 evőkanál olaj
•    2,5 dl tejszín

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk 1x1 cm kockákra.  A hagymánkat aprítsuk fel szintén apró kockákra, a húst pedig daraboljuk másfél centis kockákra. Hevítsük fel az olajat, pirítsuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet és az apróra vágott fokhagymát. Magas hőfokon pároljuk a csirkemellet, amíg fehéredni nem kezd, ekkor adjuk hozzá a két teáskanál gyömbért és a két teáskanál kurkumát.

Keverjük jól össze és hagyjuk 1-2 percig, hogy a gyömbér íze áthassa, és a kurkuma sárga színe bevonja a csirkemellet. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott a répát, a petrezselyemgyökeret, a paprikát és az egész paradicsomot. Ezt is jól elkeverjük és hagyjuk 1-2 percig, hogy az ízek és színek, a jól összeérjenek a fazékban. Természetesen ehhez elengedhetetlen a folyamatos kevergetés és odafigyelés!

Amikor ezzel megvagyunk és a konyhában már a gyömbér fenséges illata uralkodik, szórjuk meg 1 púpos kanál liszttel. Húzzuk félre a tűzhelyről és alaposan keverjük meg, majd öntsük fel hideg vízzel. Keverjük fel és rakjuk vissza a tűzhelyre és kezdjük el főzni.

 A lisztszórás egy egyszerű sűrítési  módszer. A habarást váltja ki, mert tejet nem szeretnénk használni, majd csak a végén tejszínt.

Folyamatos kevergetés mellet forraljuk fel a levesünket, aminek kevéske hab képződik majd a tetején, amit folyamatosan távolítsunk el! Forrás után vegyük közepes hőfokra a tűzhelyet, ízesítsük sóval és borssal levesünket. A zöldségek megpuhulásával elkészültünk, kapcsoljuk le a tűzhelyet és húzzuk félre a levest, majd keverjük bele a tejszínt. Ezzel minden összhangba kerül majd a fazékban és jöhet a tálalás.