Nincs is finomabb a házi répatortánál, főleg ha van hozzá egy tuti recept. Sokáig kerestem, majd alakítgattam a receptet, hogy könnyed és omlós legyen a tészta. Nemrégiben a 6 éves unokahúgom születésnapján aratott nagy sikert, őszinte mosollyal és zsivajjal jelezték a lurkók, hogy mennyire finom. Ajánlom mindenkinek, hogy nektek is legyen egy szuper répatortareceptetek.

A gyömbéres-narancsos répatorta hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg puha vaj
  • 3 db tojás
  • ½ tk. gyömbérpor
  • 1 tk. fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

Krém:

  • 250 dkg mascarpone
  • 6 dkg porcukor
  • 1db vaníliarúd magja
  • 1 db narancs reszelt héja és leve

A gyömbéres-narancsos répatorta elkészítése:

A répát hámozzuk meg, és reszeljük le. Keverjük össze a lisztet a darált dióval, és adjuk hozzá a sütőport. Válasszuk ketté a tojásokat, és verjük a fehérjét kemény habbá. Adjuk a cukrot a sárgájához, és gépi habverővel habosítsuk fel. Fűszerezzük a fahéjjal, a gyömbérrel, adjuk hozzá a puha vajat, és alaposan dolgozzuk össze. Innen már kanállal dolgozzunk: keverjük hozzá a reszelt répát. Dolgozzuk hozzá nagy mozdulatokkal a felvert fehérjét, és keverjük hozzá három részletben a diós-sütőporos lisztkeveréket. Rakjuk a tésztaalapot kivajazott és lisztezett 24 cm-es tortaformába, reszeljük a tetejére a citrom héját. és 180 Celsius-fokos sütőben 40 percig süssük.

Krém:

Reszeljük a mascarpone sajthoz a narancs héját, és facsarjuk bele a levét. Kaparjuk ki egy vaníliarúd belsejét, és a porcukorral együtt adjuk a mascarpone sajthoz. Alaposan keverjük össze, és hűtsük le.
Mikor a tortánk megsült, rácson hűtsük ki, kenjük meg vastagon a narancsos mascarponekrémmel.