Tudtátok, hogy már fehér csokival bevont Oreót is lehet kapni? Én ezen a héten tudtam meg, persze azonnal megkóstoltam, és el is készítettem a hozzá illő sütireceptet. Így született meg ez az isteni finom Oreo cupcake.
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- csipet só
- 8 dkg vaj
- 240 ml tej
- 2 tojás
- 1/2 teáskanál vaníliakivonat
- 7 db Oreo keksz
Krém:
- 5 dkg vaj
- 25 dkg mascarpone sajt
- 3 dkg porcukor
- 1 db Oreo keksz krém nélkül összemorzsolva
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet, állítsuk légkeverésre. Béleljük ki papírral a muffintepsit. Tegyük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport, a sót és a vajat egy nagy tálba, és keverjük jól össze.
Keverjük össze a tejet, a tojást és a vaníliakivonatot egy külön tálban, adjuk az egészet a lisztes keverékhez, és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával. Süssük 20 percig.
Míg a muffinok sülnek, elkészítjük rá a krémet. Vegyünk 1 db Oreo keksztetőt, (a belső krémet adjuk a többihez) majd morzsoljuk össze. Keverjük a vajat, a krémsajtot és a porcukrot össze, majd forgassuk bele a kekszmorzsát. Nyomjunk a muffinok tetejére egy zsákból a krémet, majd díszítsük a megmaradt megfelezett kekszekkel. Ha nincs habzsákunk, kanalazzuk a krémet a muffinok tetejére, így is tökéletesen finom lesz.
Tipp: Készítsd el dupla adag krémmel, hogy még élvezetesebb legyen! :)
Utolsó kommentek