Ezen a kissé borús és még is vidám, napsütéssel tarkított hétre elhozom nektek Olaszországot. Rögtön kezdjük is egy igazi paradicsomlevessel, mert itt kezdődik a tudomány! Amikor ezt a fajta levest kóstoltam Szicíliai utazásom alatt, elfelejtettem az itthoni rántással készült csodánkat. Selymes, varázslatos, könnyed és igazi olasz. Merüljetek el a leves izgalmaiban, mert csütörtökön jön a pizza!
Hozzávalók:
- · 720 g hámozott kockázott paradicsom konzerv
- · 2 db nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- · 8 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
- · 3 szál friss rozmaring
- · 5 dkg friss bazsalikom
- · 2 tk. Szárított oregánó
- · 5 dkg parmezán sajt
- · 3 dl víz vagy zöldség alaplé
- · 1,5 dl olívaolaj
Az olasz paradicsomleves elkészítése:
Pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát az olajon. Adjuk hozzá a fokhagymát, a durvára vágott bazsalikomot, a rozmaringot szárastól és alacsony lángon pirítsuk még 3-4 percet.
Adjuk hozzá a paradicsom konzervet és vizet, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg oregánóval és lassú tűzön főzzük 40 percet. A végén vegyük ki a rozmaring szárat, ízesítsük újra sóval, borssal és kevés ideig turmixoljuk, hogy maradjanak benne paradicsom darabok.
Tálalásnál szórjuk meg frissen vágott bazsalikommal, tetejére reszeljünk sajtot és adjunk mellé friss bagettet.
Utolsó kommentek