Könnyed, egészséges, és persze istenien finom! Ezúttal egy rendkívül egyszerű joghurtos pohárkrém-recepttel fogom borzolni a kedélyeket. Nézd meg a videót, és irány a konyha!
A receptet videón is megnézheted!
http://www.life.hu/csalad/20151113-rostas-robert-a-life-hu-sefje-joghurtos-poharkremet-keszit.html
A morzsához:
- 10 db teljes kiőrlésű zabpelyhes keksz ( 15dkg)
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 50 dkg krémes joghurt
- 1db vaníliarúd kikapart magja
- 2 evőkanál méz
Málnaöntet:
- 50 dkg friss vagy fagyasztott málna
- 1 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A kekszből 4 darabot félrerakunk, a többit mozsárban vagy aprítógépben törjük durvára és tálalásig rakjuk félre.
A krém hozzávalóit egy tálban habverővel simára keverjük, és tálalásig hűtőben hűtjük.
Karamelizáljuk meg a cukrot egy serpenyőben, adjuk hozzá a felengedett vagy fagyasztott málnát és folyamatosan kevergetve forraljuk el a levét. Közben ízesítsük a balzsamecettel és hagyjuk a langyosra hűlni.
Négy pohárban lerétegezzük a morzsát, a joghurtkrémet és a gyümölcsöt. Hűtés után tálaljuk és friss mentalevéllel és a félrerakott keksszel díszítjük.
Utolsó kommentek