Ezúttal egyik kedvenc ételemet készítettem el nektek: igazán különleges, gyorsan elkészül, és isteni finom. Igazi tengerparti hangulatot varázsol majd a teraszunkra.
A pepperoncíno hozzávalói:
• 1 db piros húsú kaliforniai paprika
• 1 db sárga húsú kaliforniai paprika
• 1 db zöld húsú kaliforniai paprika
• 2 db közepes vöröshagyma
• 4 gerezd fokhagyma
• 250 g hámozott kockázott paradicsom
• 1 kis csokor kakukkfű
• 5 cl szűz olívaolaj
• só, bors
Elkészítés:
Mossuk meg a hozzávalókat, a hagymát hámozzuk meg, vágjuk félbe és szeleteljük vékony szeletekre. A paprikákat felezzük meg, magházukat távolítsuk el és vágjuk fel vékony szeletekre. Forró olajban pirítsuk meg a felszeletelt paprikákat és adjuk, hozzá a hagymát majd reszeljük bele a fokhagymákat. Pirítsuk 3-4 percet, adjuk hozzá a paradicsom konzervet és kakukkfű csokor felének leveleit, Lassú tűzön főzzük 30 percet, amikor elkészült szórjuk meg a maradék csokor kakukkfű leveleivel.
Garnéla pácban:
• 1 dl szűz olíva olaj
• 2 evők kanál pepperocino
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 csipet só és bors
• 30 dkg király garnélal
Elkészítés:
Rakjuk turmix gépbe az olajat, a fokhagymát, a 2 evőkanál pepperoncinot és ízesítsük sóval, borssal. Alaposan turmixoljuk le és rakjuk tálba. Pácoljuk benne 30 percet a garnélát és forró serpenyőben süssük mindkét oldalát 2 percig.
Tálalás:
Halmozzuk tányérra a pepperoncinot és helyezzünk a tetejére 3-4 db sült garnélát.
Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!
Utolsó kommentek