Ezúttal egyik kedvenc ételemet készítettem el nektek: igazán különleges, gyorsan elkészül, és isteni finom. Igazi tengerparti hangulatot varázsol majd a teraszunkra.

A pepperoncíno hozzávalói:

•    1 db piros húsú kaliforniai paprika
•    1 db sárga húsú kaliforniai paprika
•    1 db zöld húsú kaliforniai paprika
•    2 db közepes vöröshagyma
•    4 gerezd fokhagyma
•    250 g hámozott kockázott paradicsom
•    1 kis csokor kakukkfű
•     5 cl szűz olívaolaj
•    só, bors


Elkészítés:


Mossuk meg a hozzávalókat, a hagymát hámozzuk meg, vágjuk félbe és szeleteljük vékony szeletekre. A paprikákat felezzük meg, magházukat távolítsuk el és vágjuk fel vékony szeletekre. Forró olajban pirítsuk meg a felszeletelt paprikákat és adjuk, hozzá a hagymát majd reszeljük bele a fokhagymákat. Pirítsuk 3-4 percet, adjuk hozzá a paradicsom konzervet és kakukkfű csokor felének leveleit, Lassú tűzön főzzük 30 percet, amikor elkészült szórjuk meg a maradék csokor kakukkfű leveleivel.


Garnéla pácban:


•    1 dl szűz olíva olaj
•    2 evők kanál pepperocino
•    1 gerezd fokhagyma
•    1 csipet só és bors
•    30 dkg király garnélal


Elkészítés:


Rakjuk turmix gépbe az olajat, a fokhagymát, a 2 evőkanál pepperoncinot és ízesítsük sóval, borssal. Alaposan turmixoljuk le és rakjuk tálba. Pácoljuk benne 30 percet a garnélát és forró serpenyőben süssük mindkét oldalát 2 percig.


 Tálalás:

Halmozzuk tányérra a pepperoncinot és helyezzünk a tetejére 3-4 db sült garnélát.

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!