Ha brownie, akkor az minden mennyiségben jöhet!! A csoki imádatom határtalan és ezt brownit te sem hagyhatod ki, mert tele van szenvedéllyel és csokival! Rita, aki már 5 éve a vendégem a kávézóban, azt mesélte, hogy a két ünnep között nem csinált más csak a browniem sütötte. A férje és a család csak ezt akarta, nem bejglit vagy diós pávaszemet, hanem brownit akartak. J Legyen ez a te brownie recepted is és adok még pár tippet, hogy mindig más legyen!
Hozzávalók:
- 200 g étcsokoládé (60%-os )
- 220 g vaj
- 400 g cukor (kristály)
- 160 g finomliszt
- 60 g cukrozatlan kakaópor
- 1 db vaníliarúd kikapart magja
- 10 dkg mandula durvára szeletelve
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 1 csapott teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük:180 fokra a sima sütőt, 165 fokra a légkeverésest.
A csokoládét a vajjal vízgőz fölött felolvasztjuk és hozzá adjuk a vaníliarúd kikapart magját.
A tojásokat a cukorral habosra, fehéredésig keverjük elektromos habverővel (körülbelül 2 percig). Hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sütőport, jól eldolgozzuk, majd mehet bele a csipet só, a vaníliarúd kikapart magja, a durvára szeletelt mandula, végül az olvasztott vajas csokoládé is.
Egy kisméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy a papír túllógjon a tepsi peremén.
A masszát a tepsibe töltjük, és 40 percig sütjük, majd a sütőből azonnal kivéve, hagyjuk kihűlni. A sütőpapírral együtt kiemeljük, ízlés szerint porcukorral megszórjuk és kockákra szeljük.
TIPP: Használj ízesített étcsokoládét, például narancsosat vagy ízesített zabkekszet! Én a múltkor zöldalmás zabkekszet használtam. Az ínyencek kis chilivel is fokozhatják a ízeket, vagy használj erdeigyümölcsöt. Amit most télen sajnos csak fagyasztva vehetsz meg, felolvasztás után ne felejtsd el majd jól lecsöpögtetni a levét. Aztán csak simán szórd a nyers brownie tészta tetejére egyenletesen, és süsd meg jól! :)
Utolsó kommentek