Ha pizzára vágysz, süsd meg magad! Lehet vega vagy húsos, a lényeg, a magad készítette pizza szósz, a rengeteg sajt és a villámgyors tészta. Én nagyon ritkán rendelek, mert liszt és élesztő mindig van itthon. Olykor pedig a fokhagymás-tejfölös alap is tökéletes, mert úgy is finom a pizza. Ideje a robotgép dagasztószárait beizzítani, mert egész héten pizza recepteket mutatok nektek!

A mini mozzarellás pizza hozzávalói:

  • 20 dkg rétesliszt
  • 20 dkg  finomliszt
  • 6 ek. olívaolaj 
  • 1 csapott tk. só
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 tk. oregánó
  • 1 tk. bazsalikom
  • 1 csomag szárított élesztő

Feltét 16 adag mini pizzához:

  • 2 csomag mozzarella
  • 3 db paradicsom
  • 2 dkg szeletelt mandula
  • 1 csokor petrezselyem

Paradicsomszósz:

  • 1 doboz (240 g-os töltőtömegű) hámozott, kockázott paradicsomkonzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. oregánó
  • 1 tk. bazsalikom
  • 2 csipet só

 

A pizzaszósz elkészítése:

A konzerv paradicsomot rakjuk turmixgépbe, adjuk hozzá a fűszereket, a  fokhagymát és a 2 csipet sót. Alaposan turmixoljuk össze és rakjuk félre. Ez kettő darab 30 cm-es pizzához elegendő szósz.

Előkészületek: Szeleteljük fel a paradicsomot és a mozzarellát.

A pizza tészta elkészítése: Rakjuk tálba a réteslisztet, a finomlisztet, a sót és a szárított élesztőt. Keverjük össze és adjuk hozzá a 2 – 2,5 dl langyos vizet, a 6 evőkanál olívaolajat, a csapott teáskanál sót, a szárított bazsalikomot és oregánót.

Használjunk robotgépet, és a dagasztó száraival dolgozzuk össze alaposan 3-4 perc alatt. Ha ezzel végeztünk, kézzel gyúrjuk a tálban kerek cipóformára, az alját és a tetejét lisztezzük meg és fedjük le fóliával. Hagyjuk 30 percet kelni meleg helyen, majd rakjuk alaposan meglisztezett deszkára és osszuk ketté.

Formázzunk mindkettőből cipót, takarjuk le és hagyjuk még 10 percet kelni. Majd az egyik cipót nyújtsuk fél centiméter vastagra és egy 6 centiméteres átmérőjű szaggatóval szaggassuk ki. Tegyük meg ezt a másik cipóval is.

A mini pizzalapok közepét ujjunkkal nyomkodjuk meg, hogy ne púposodjon, majd kenjük meg a szósszal és helyezzük rá a feltétet. A paradicsommal kezdjük, arra egy szelet mozzarella, petrezselyem levél és végül egy csipet mandulával.

Helyezzük 175 °C-ra előmelegített sütőbe 25 percre.

Nyújtsuk fél centis vastagságúra. Szaggassuk ki és a közepét ujjunkkal mélyítsük be.

Kenjük meg a házi paradicsom szószunkkal, rakjuk rá a paradicsomot és a mozzarellát. Szeljük a tetejére a mozzarellát , szeletelt mandulával hintsük meg és petrezselyemmel díszítsük.

Fogyasszuk jó étvággyal! :)

Tipp: Készítsd el  Prosciutto sonkával, tonhallal vagy füstölt sajttal és leld benne örömed!