Szeretek kalandozni a gasztronómia univerzumában és mindig a legjobbat szeretném elhozni nektek! A  Life.hu séfjeként, ezúttal egy különleges finomsággal készültem nektek – ha te is igazi ínyenc vagy, akkor ezt a nem mindennapi sajttortát imádni fogod!

A receptet videón is megnézheted!

http://www.life.hu/csalad/20151120-rostas-robert-a-life-hu-sefje-bananos-sajttortat-keszit.html

Hozzávalók a töltelék:

  • 250 g mascarpone sajt
  • 250 g tehéntúró
  • 10 dkg krémes joghurt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 db lime reszelt héja és leve
  • 4 db közepes banán

Tészta:

  • 30 dkg teljes kiőrlésű zabkeksz
  • 15 dkg vaj

Joghurtos lime-os chia mag öntet

  • 2 teáskanál chia mag
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 ek. méz
  • 1 db lime

Elkészítés:

Aprítógépben daráljuk finomra a kekszet és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Keverjük össze alaposan és nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, hűtőben hűtsük, még elkészül a töltelék.

Válasszuk ketté a tojásokat és a fehérjét verjük kemény habbá. Adjuk a sárgájához a túrót, a mascarpone sajtot, a joghurtot, a porcukrot, reszeljük bele az egyik lime héját és nyomjuk bele a levét. Keverjük alaposan össze, adjuk hozzá a villával összetört banánokat és lazítsuk fel a tojásfehérjével. Nagy és óvatos mozdulatokkal keverjük össze, majd öntsük a lehűtött keksz alapra.

Előmelegített villanysütőben 190 fokon süssük 50-60 percet, viszont légkeveréses sütőben elég a 180 fok és 50 perc.

Legyünk óvatosak, mert a vaj hamar melegszik, és ha nem béleljük ki alaposan a formát a sütőpapírral, kifolyhat a sütő aljába. Megelőzés képpen legyünk alaposak a béleléssel, de rakhatunk egy extra sütőpapír lapot a sütő aljába, hogy oda csöpögjön az olvadt vaj. Nem kell aggódni, nem ég meg a papír!

Keverjük össze a joghurtot a mézzel, és adjuk hozzá a chia magot. Hagyjuk 5 percet állni, hogy a chia magok megszívják magukat nedvességgel, majd rakjuk a kihűlt sajttorta tetejére.