Szeretek kalandozni a gasztronómia univerzumában és mindig a legjobbat szeretném elhozni nektek! A Life.hu séfjeként, ezúttal egy különleges finomsággal készültem nektek – ha te is igazi ínyenc vagy, akkor ezt a nem mindennapi sajttortát imádni fogod!
A receptet videón is megnézheted!
http://www.life.hu/csalad/20151120-rostas-robert-a-life-hu-sefje-bananos-sajttortat-keszit.html
Hozzávalók a töltelék:
- 250 g mascarpone sajt
- 250 g tehéntúró
- 10 dkg krémes joghurt
- 10 dkg porcukor
- 2 db tojás
- 1 db lime reszelt héja és leve
- 4 db közepes banán
Tészta:
- 30 dkg teljes kiőrlésű zabkeksz
- 15 dkg vaj
Joghurtos lime-os chia mag öntet
- 2 teáskanál chia mag
- 1 kis pohár joghurt
- 1 ek. méz
- 1 db lime
Elkészítés:
Aprítógépben daráljuk finomra a kekszet és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Keverjük össze alaposan és nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, hűtőben hűtsük, még elkészül a töltelék.
Válasszuk ketté a tojásokat és a fehérjét verjük kemény habbá. Adjuk a sárgájához a túrót, a mascarpone sajtot, a joghurtot, a porcukrot, reszeljük bele az egyik lime héját és nyomjuk bele a levét. Keverjük alaposan össze, adjuk hozzá a villával összetört banánokat és lazítsuk fel a tojásfehérjével. Nagy és óvatos mozdulatokkal keverjük össze, majd öntsük a lehűtött keksz alapra.
Előmelegített villanysütőben 190 fokon süssük 50-60 percet, viszont légkeveréses sütőben elég a 180 fok és 50 perc.
Legyünk óvatosak, mert a vaj hamar melegszik, és ha nem béleljük ki alaposan a formát a sütőpapírral, kifolyhat a sütő aljába. Megelőzés képpen legyünk alaposak a béleléssel, de rakhatunk egy extra sütőpapír lapot a sütő aljába, hogy oda csöpögjön az olvadt vaj. Nem kell aggódni, nem ég meg a papír!
Keverjük össze a joghurtot a mézzel, és adjuk hozzá a chia magot. Hagyjuk 5 percet állni, hogy a chia magok megszívják magukat nedvességgel, majd rakjuk a kihűlt sajttorta tetejére.
Utolsó kommentek