Varázsolj indiai vacsorát az asztalra, mert ilyen ízekkel lehet igazán megszeretni az indiai konyhát a családdal. Ez az illatos és ízletes fűszerkeverék olyannyira passzol minden húshoz, hogy nem hiányozhat egyetlen háziasszony konyhájából sem. Én nagyon sokszor készítettem már el csirkecombból, egyszerűen fenséges és omlós.

Hozzávalók:

•    1 kg szeletelt oldalas 

Első pác:

•    1 evőkanál reszelt gyömbér
•    3 gerezd fokhagyma
•    1 csipet chilipor
•    1 teáskanál só
•    2 evőkanál citromlé

Második pác:

•    250 g zsíros joghurt
•    1 dl növényi olaj
•    1 teáskanál őrölt fahéj
•    1 teáskanál pirospaprika
•    1 teáskanál só
•    1 teáskanál garam masala

A garam masala egy indiai fűszerkeverék, amit mi is gyorsan és egyszerűen elkészíthetünk mozsárban vagy darálóban.

Az én saját receptem:

•    1tk őrölt fahéj
•    4db babérlevél
•    1tk kömény
•    5 szem kardamon
•    1tk egész fekete bors
•    1tk szegfűszeg
•    1tk őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Garam masala: Ha van mozsarunk, nagyon jó móka ezt a sok finom fűszert összetörni. Kábulatba ejtő illatok szabadulnak el a konyhában és kedvet kapunk egy indiai est megrendezésére. Ha nincs mozsarunk, egy konyhai darálóval is ezt a hatást érhetjük el.

Ennek az ételnek a különlegessége, hogy két pácban fogjuk érlelni. Mind a kettőben 15-15 percig érleljük a húsunkat.

Azzal kezdjük, hogy a húst hideg folyóvízben leöblítjük, és hagyjuk lecsöpögni. Ezt követően elkészítjük az első pácot.

Első pác: A gyömbért tálba reszeljük, hozzá reszeljük a fokhagymát. Adunk hozzá sót, a csipetnyi chilinket és a citrom levét. Keverjük össze és rakjuk bele a húst. Kézzel kezdjük el a húsba dörzsölni a pácot, hogy intenzívebb íz hatást érjünk el. Rakjuk a hűtőbe negyed órára, eközben készítsük el a második pácot.

Második pác: Tegyük tálba a joghurtot, a garam masalat, az olajat és a fűszereket. Habverővel keverjük alaposan össze és öntsük az előzőleg bepácolt oldalasunkra! Keverjük össze és rakjuk újra a hűtőbe.

Amikor eltelt a pácolási idő, rakjuk magas falú tepsibe a bepácolt húsunkat. Fedjük le fóliával és kezdjük meg a sütést 200 fokon, légkeverés mellet a sütő középső részébe helyezve 50 percig sütjük. A sütési idő után a sütőt 180 fokra állítjuk, levesszük a fóliát és 20 percig légkeverésen pirítjuk.

Ilyen ízekkel lehet igazán megszeretni az indiai konyhát a családdal. Én nagyon sokszor készítettem már el csirkecombból, egyszerűen fenséges és omlós.