Varázsolj indiai vacsorát az asztalra, mert ilyen ízekkel lehet igazán megszeretni az indiai konyhát a családdal. Ez az illatos és ízletes fűszerkeverék olyannyira passzol minden húshoz, hogy nem hiányozhat egyetlen háziasszony konyhájából sem. Én nagyon sokszor készítettem már el csirkecombból, egyszerűen fenséges és omlós.
Hozzávalók:
• 1 kg szeletelt oldalas
Első pác:
• 1 evőkanál reszelt gyömbér
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 csipet chilipor
• 1 teáskanál só
• 2 evőkanál citromlé
Második pác:
• 250 g zsíros joghurt
• 1 dl növényi olaj
• 1 teáskanál őrölt fahéj
• 1 teáskanál pirospaprika
• 1 teáskanál só
• 1 teáskanál garam masala
A garam masala egy indiai fűszerkeverék, amit mi is gyorsan és egyszerűen elkészíthetünk mozsárban vagy darálóban.
Az én saját receptem:
• 1tk őrölt fahéj
• 4db babérlevél
• 1tk kömény
• 5 szem kardamon
• 1tk egész fekete bors
• 1tk szegfűszeg
• 1tk őrölt szerecsendió
Elkészítés:
Garam masala: Ha van mozsarunk, nagyon jó móka ezt a sok finom fűszert összetörni. Kábulatba ejtő illatok szabadulnak el a konyhában és kedvet kapunk egy indiai est megrendezésére. Ha nincs mozsarunk, egy konyhai darálóval is ezt a hatást érhetjük el.
Ennek az ételnek a különlegessége, hogy két pácban fogjuk érlelni. Mind a kettőben 15-15 percig érleljük a húsunkat.
Azzal kezdjük, hogy a húst hideg folyóvízben leöblítjük, és hagyjuk lecsöpögni. Ezt követően elkészítjük az első pácot.
Első pác: A gyömbért tálba reszeljük, hozzá reszeljük a fokhagymát. Adunk hozzá sót, a csipetnyi chilinket és a citrom levét. Keverjük össze és rakjuk bele a húst. Kézzel kezdjük el a húsba dörzsölni a pácot, hogy intenzívebb íz hatást érjünk el. Rakjuk a hűtőbe negyed órára, eközben készítsük el a második pácot.
Második pác: Tegyük tálba a joghurtot, a garam masalat, az olajat és a fűszereket. Habverővel keverjük alaposan össze és öntsük az előzőleg bepácolt oldalasunkra! Keverjük össze és rakjuk újra a hűtőbe.
Amikor eltelt a pácolási idő, rakjuk magas falú tepsibe a bepácolt húsunkat. Fedjük le fóliával és kezdjük meg a sütést 200 fokon, légkeverés mellet a sütő középső részébe helyezve 50 percig sütjük. A sütési idő után a sütőt 180 fokra állítjuk, levesszük a fóliát és 20 percig légkeverésen pirítjuk.
Ilyen ízekkel lehet igazán megszeretni az indiai konyhát a családdal. Én nagyon sokszor készítettem már el csirkecombból, egyszerűen fenséges és omlós.
Utolsó kommentek