A tikkasztó hőségben mindenkinek jobban esnek a könnyű falatok. Éppen ezért most egy ínycsiklandó grillcsirkereceptet hoztram el nektek!

Csillagánizsos fűszersó:

•    10 dkg Himalája fűszersó
•    5-6 szem csillagánizs

A fűszerkeverékről pár szóban:

Ez a só is – mint az összes többi — értékes ásványi anyagokkal bír. Íze jobban behatol az ételekbe, alkalmas pácolásra és szárnyas húsok ízesítésére. A csillagánizs felét érdemes őrölt formában a sóhoz adni, hogy a sütés során jól érvényesüljön. A frissen sütött húsételeknél érdemes az egészben hagyott ánizst vajban és olívaolajban kicsit átmelegíteni, majd utána megsütni a zsiradékban a húst.

Hozzávalók:

•    500 g csirkemellfilé (közepes méretű)
•    5 dkg vaj
•    ek. olívaolaj
•    3 csipet a csillagánizsos fűszersóból és 3 egész csillagánizs

Elkészítés:

Irdaljuk, majd sózzuk be a csirkemelleket a fűszersóval. Olvasszuk meg a vajat alacsony lángon (2-3-as fokozat), adjuk hozzá az olívaolajat és a csillagánizst, kevergessük fél percet. Fantasztikus illata keletkezik, amikor a csillagánizs kiadja magából az illóolajakat. Ezek után kapcsoljuk magas lángra a tűzhelyet, és süssük meg benne a csirkemelleket, mindkét oldalukat 3 percig. Majd forgassuk vissza a melleket az először megsütött oldalukra, fedjük le a serpenyőt, és alacsony lángon (2-3 fokozat) pároljuk a húst még 5 percet a gőzben.
A fedő levételével még pároljuk el a kevés levet, ami keletkezett, és tálaljuk frissen sütött zöldségekkel vagy rizzsel.

Sütőben sült grillzöldségek hozzávalói:

•    15 dkg répa
•    2 db édeskömény
•    1 db padlizsán
•    6-8 gerezd fokhagyma
•    olívaolaj    
•    tengeri só

Mossuk meg alaposan a zöldségeket, és vágjuk tetszőleges méretűekre. Rajuk tepsibe, locsoljuk meg az olajjal, és szórjuk meg a sóval. Süssük sütőben 30 percet 200 fokon, és tálaljuk a frissen sült csirke mellé.