Igazábol nincs is finomabb mint egy jól fűszerezett csirkecomb, főleg ha egy jó fokhagymás tészta hozzá a köret. Nem gondolkodtam sokáig a recepten, mert a konyhablakban napozó friss fűszereket nem csak az illatuk miatt szeretem. És ehhez a provance-i fűszerezéshez elég akár két friss fűszernövény is a konyhában. Lássuk hát, milyen is ez a recept!
Hozzávalók 4 személyre
• 8 db csirkealsócomb
• provance-i fűszerkeverék
• 6 gerezd fokhagyma
• 1 kis fej vöröshagyma
• ½ dl olívaolaj
• 40 dkg spenótos vagy sima pappardelle
Elkészítése
- Tisztítsuk meg a vöröshagymát, a fokhagymát, és mossuk meg a csirkecombokat. Reszeljük egy keverőtálba a vöröshagymát és a fokhagymából 3 gerezdet.
- Adjuk hozzá a provance-i fűszerkeveréket és az olívaolat, majd keverjük alaposan össze. Rakjuk bele a csirkecombokat, dörzsöljük bele a fűszert és pácoljuk 1-2 órát a hűtőben, ha van időnk, de akár azonnal is rakhatjuk az előmelegített sütőbe.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vegyük elő a csirkecombokat, és rakjuk tepsibe. Süssük fólia alatt 40 percet, majd pirítsuk 15 percet fólia nélkül is, hogy jó ropogós legyen a csirkecomb bőre.
- Forraljunk sós vizet a tésztához, és főzzük majdnem puhára, majd szűrjük le. Közben egy kevés olajon pirítsuk meg a maradék apróra vágott fokhagymát egy nagyobb serpenyőben, melyben elfér négy adag tészta.
- Adjuk hozzá a frissen leszűrt, még forró főtt tésztánkat, és nagy lángon melegítsük fel, közben sózzuk és borsozzuk. Forrón tálaljuk a csirkecombokkal együtt.
Mi magunk is készíthetünk provance-i fűszerkeveréket csak egy mozsár kell hozzá. Itt az én bevált receptem, ha egy ízletes szárnyas ételhez támad kedve a családnak.
Roberto provance-i fűszerkeverék
Hozzávlók
- 3 ek bazsalikom (szárított)
- 3 ek majoranna (szárított)
- 3 ek oregánó (szárított)
- 3 ek rozmaring (szárított)
- 2 szál friss menta
- 1 ek kakukkfű (lehet szárított, de a friss az igazi)
- 1 tk ánizs
- 1 tk levendula (szárítottból)
- 1 tk koriandermag (szárított)
- 1 tk fekete bors
- 3 db babérlevél
Utolsó kommentek