Hihetetlen mennyi változata van ennek a falatnyi csodának, néha magam sem hiszem el, hogy nincs határ. Bevallom, nekem egy 12 db-os raffaello csomag kb. 5 perc és az üres zacsik, máris szanaszét hevernek az asztalon. A recepttel, kicsit töményebb környezetbe akartam helyezni, hogy ne fogyjon olyan gyorsan el. De süti evésben létezik határ? Szerintem nem, csak mérték. A fotózás után, csak kettővel bírtam el, de szerencsére barát mindig akad, aki nem veti meg a finom sütit.
12 db cupcake hozzávalói:
- 24 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- csipet só
- 8 dkg puha vaj
- 240 ml tej
- 2 tojás
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet légkevés funkción. Béleljük ki papírral a muffin tepsit. Tegyük a lisztet, cukrot, kókuszreszeléket, sütőport, a sót és a puha vajat egy nagy tálba és keverjük jól össze robotgéppel.
Keverjük össze a tejet, a tojást egy külön tálban, adjuk az egészet a lisztes keverékhez és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával. Süssük 20 percig. (175 fokon, ha van rá mód légkeverésen, ha nincs 180 fokon.)
Krém:
- 500 g mascarpone sajt
- 3 dkg olvasztott vaj (1 evőkanál)
- 4 dkg porcukor (2 púpozott evőkanál)
- 12 db rafaello golyó
Rakjuk keverőtálba a langyosra hűtött vajat, a mascarponét, a porcukrot és alaposan keverjük össze. Töltsük habzsákba és nyomjuk a kihűlt muffinok tetejére. Amennyiben nincs habzsákunk otthon, bátran rákanalazhatjuk a muffinok tetejére a krémet. Díszítsük a rafaello golyókkal és szójuk meg egy kevés kókusszal. Hűtsük hűtőben 30 percet és fogyasszuk egészséggel.
Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!
Utolsó kommentek