Egy olyan levest hoztam el ma nektek, amit egy Spanyolországban élő barátomtól kaptam a napokban. Nagyon szeret főzni, és tudja, hogy a gazdag levesek szerelmese vagyok. Ezt a pár sort mellékelte a recept mellé: „Ennél gazdagabb leves nincs a világon, én padlót fogtam az első kanálnál, annyira ütős!”
Nekem sem kellett több, nálunk ez volt húsvétkor a leves a zsenge malacsült mellé. Bizony nekem is kellett aludnom pár órát a kanapén, mert beütött a kajakóma azonnal. Lenyűgöző egytálétel, és páratlan ízharmónia, mindenkinek csak ajánlani tudom!
Hozzávalók 6 főre:
- 1 fej vöröshagyma, kockákra aprítva
- 2 db szárzeller vékonyra szeletelve,
- 2 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve,
- 20-30 dkg csípős, jó fűszeres füstölt kolbász, vékony szeletekre vágva (chorizo),
- 10 dkg serrano sonka
- 1 db 400 g-os csicseriborsó konzerv
- 10 dkg tisztított spenót
- olívaolaj,
- só és bors
- 3-4 evőkanál paradicsomsűrítmény
- 2 főtt tojás
Elkészítés:
A kolbászt egy nagyobb lábasban kevés olívaolajon kissé megsütjük, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és kis lángon 5 percig pároljuk lefedve. Belekeverjük a paradicsomot, nagy lángon egykét percig kevergetve pirítjuk, hozzáadjuk a zellerszárat és a leszűrt, átmosott csicseriborsót. Felöntjük vízzel, felforraljuk, sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt 40 percig főzzük kis lángon, sóval és borssal ízesítjük.
Közben a tojást is megfőzzük. Miközben a leves és a tojás is fő, öblítsük le a spenótot, és a leveshez keverjük. Lehúzva a tűzről, hozzáadjuk a felszeletelt sonkát. Tálalásnál pedig a cikkekre vágott tojást.
Jó étvágyat kívánok! Kövess a facebookon, hogy még több finomságot találj magadnak: https://www.facebook.com/robertokonyhaja/
Utolsó kommentek