Gondolom minden kedves hölgy olvasómnak rejlik valahol a szekrény mélyén egy tésztanyújtó gép. Én is elkaptam az enyém, mert kellett a hely a szekrényben, és ha már lekerül a pincébe, előtte azért megszeretgetem. Így hát gyúrtam, és nyújtottam, készítettem egy finom tölteléket és kész is volt a házi tortellini. Nektek is jó szórakozást kívánok!
Hozzávalók 4 főre:
Tészta:
• 20 dkg liszt
• 2 tojás
• csipet só
Töltelék:
• 10 dkg csirkemell apróra kockázva
• 5 dkg bacon szalonna felcsíkozva
• 1 gerezd fokhagyma felszeletelve
• 1 kisebb sárgarépa lereszelve
• só és bors
• fél citrom leve
Ragu:
• 1 marék friss spenót
• 3 dkg vaj
• só és bors
• 5 dkg csiperkegomba és a készre főtt tortellini
A töltelék elkészítése:
Pirítsuk meg a bacont a fokhagymával és a répával. Pároljuk pár percet és adjuk hozzá az apró kockákra vágott csirkemellet. Pirítsuk meg és facsarjuk, rá a fél citrom levét majd ízesítsük sóval és borssal. Amikor kihűlt, turmix gépben pépesre daráljuk, vagy késsel apróra vágjuk.
A tésza elkészítése:
Gyúrjunk tésztát a lisztből, tojásból, sóból egy kevés víz hozzáadásával. Alaposan lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, vágjunk négyzeteket belőle és a közepét megtöltjük a töltelékkel. Háromszög alakba áthajtjuk, villával jól összenyomjuk a széleket, és az ujjunk köré gyűrűt formázunk vele. Lobogó vízben kifőzzük 8-10 perc alatt.
Ha van tésztanyujtó gépünk, használjuk bátran!
Olvasszuk meg a vajat, serpenyőben, pirítsuk meg benne a gombát szedjük rá a főtt tortellinit és a spenóttal forgassuk át.
Mindenkinek Jó étvgyat kívánok!
Utolsó kommentek