Nincs is jobb a bűntudat nélküli nassolásnál, mert ugyebár süti nélkül aligha bírja az ember lánya vagy fia. Főleg akkor, amikor egy nehéz munkanap közepén elszakad a cérna. Általában a menekülőút a legközelebbi cukrászdába vagy kávézóba vezet, hogy megnyugvást találjon a zaklatott lélek egy szelet sütiben, ami majd, újult energiát adva repít minket vissza a munkába. Mert ilyenkor könnyedebbé válnak a dolgok és higgadtabbak leszünk. A cukor, igazán megtudja mozgatni az agyat, de amint tudjuk nem egészséges! De mi miért is ne választhatnánk a jobbat és finomabbat, hogy nyugodt szívvel tudjuk majd azt mondani magunknak, hogy nem csak a lelki békém, hanem a testem is jól van. Azzal, hogy nyírfacukrot vagy mézet használunk, hozzájárulunk ahhoz, hogy sokkal tovább egészségesebbek maradunk. Könnyű és egyszerű recept és csak ajánlani merem!

Áfonyás-málnás túrótorta hozzávalói:

  • 200 g kókuszreszelék
  • 100 g aszalt vörös áfonya
  • 50 g hántolatlan mandula
  • 3 evőkanál méz

A töltelék hozzávalói:

  • 250 g tehéntúró
  • 250 g mascarpone sajt
  • 100 g kékáfonya
  • 100 g málna
  • 50 g nyírfacukor vagy méz
  • 1 evőkanál vanília kivonat

A bevonáshoz:

  • 100 g étcsokoládé

Rakjuk az aprítógép táljába a kókuszreszeléket, az aszalt vörös áfonyát, a mandulát és a mézet. Alaposan daráljuk le, hogy krémes masszává váljon. A kókuszos-mézes masszát, rakjuk egy 24 centiméteres tortaformába és lapítjuk szét a tenyerünkkel, a forma aljában.

Tisztítsuk el az aprítógépet és rakjuk bele a túrót, a mascarpone sajtot, a kékáfonya és a málna felét, a nyírfacukrot és a vanília kivonatot. Ezt is alaposan daráljuk le, hogy krémes és kenhető massza legyen. Amikor elkészültünk, a krémet öntsük a formába és lapátkanállal simítsuk egyenletesre a tetejét, majd hűtsük 15 percet hűtőben.

Olvasszuk meg gőz felett, folyamatosan kevergetve olvasszuk meg az apróra tördelt étcsokoládét. Levéve a gőzről, adjuk hozzá az egy evőkanál étolajat és kevergetve hűtjük a 1 percig, majd a formában lévő tortánkra öntjük. A tetejét megszórjuk a megmaradt kékáfonyával és málnával, majd hűtőszekrényben hűtjük egy éjszakán át.