Nem csak a kávé szerelmeseinek ajánlom ezt a mennyei sütemény receptet, hanem mindenkinek, aki egy kis ízizgalomra vágyik! Ragadj fakanalat, süss egy finom kávés mámort, és hívd át a barátokat, hogy megoszthasd velük! Annyira könnyű elkészíteni, nagyon finom és abbahagyhatatlan!

Kávés Cupcake

Hozzávalók

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 3 csapott teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 8 dkg vaj
  • 240 ml tej
  • 2 tojás
  • 3 teáskanál instant kávé

Krém:

  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 3 dkg porcukor
  • 2 teáskanál instant kávé
  • pár kávészem a díszítéshez

Kávés Cupcake

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet, légkeverésre. Béleljük ki papírral a muffintepsit. Tegyük a lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport, a sót és a vajat egy nagy tálba, majd keverjük jól össze.

Egy külön tálban keverjük össze a tejet, a tojást és az instant kávét, adjuk az egészet a lisztes keverékhez, és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával, süssük 20 percig.

Tipp:
Készítsd el dupla adag mascarpone sajttal, hogy még krémesebb legyen!

Míg a muffinok sülnek, elkészítjük rá a krémet. Oldjuk fel 2 evőkanál langyos vízben az instant kávét, adjuk hozzá a vajat, a krémsajtot és a porcukrot. Dolgozzuk össze alaposan, töltsük habzsákba, és nyomjuk a muffinok tetejére. Díszítsük kávészemekkel, és fogyasszuk el gyorsan. 

Kávés Cupcake